10/12/2015

Με απόλυτη επιτυχία και μαζική συμμετοχή, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Ζωγραφίζουμε τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές» του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»


Με περισσότερες από εξακόσιες (600) συμμετοχές, αριθμός ρεκόρ, πέρα από κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Ζωγραφίζουμε τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές» του Δήμου Μαρκοπούλου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», με αποκορύφωση το καθιερωμένο στόλισμα …με ευχές του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, σε ένα μελωδικό εορταστικό κλίμα.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της επιτροπής του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, κα Μαρία Κιμπιζή, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κ. Νίκο Ορφανό και την υπεύθυνη των τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του «Βραυρωνίου» Ευδοκία Μεθενίτη, για το πραγματικά δύσκολο έργο της επιλογής των δεκαεννιά (19) καλύτερων ευχητήριων καρτών.

Η ευφάνταστη, άρτια τεχνικά και εξαιρετικά πρωτότυπη κάρτα, που επιμελήθηκε ο Παντελής Κουγιουμτζίδης του Β1 Τμήματος, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, κέρδισε τις εντυπώσεις και αποτελεί πλέον την επίσημη ευχητήρια κάρτα του Δημάρχου Μαρκοπούλου, για τις φετινές εορτές. Τα θερμά συγχαρητήρια και το θαυμασμό όλων μας, στο μικρό Παντελή, ο οποίος κέρδισε επάξια την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό. Άμεσα, θα παραδοθεί στον μαθητή έπαινος, όπως και κάρτα ελεύθερης εισόδου, για τον ίδιο και την οικογένειά του, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», για την κινηματογραφική περίοδο 2015 – 2016!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους έξι (6) δημιουργούς των καρτών, που θα μετατραπούν σε αφίσες και θα στολίζουν το Δημαρχείο Μαρκοπούλου, για όλη την περίοδο των εορτών:


Νεφέλη Ρομποτά, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.



Κλέα Τζύρα, ΣΤ΄ Τάξη 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη.



Ελένη Αλλαγιάννη, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.




Ορέστης Κυριακίδης, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.




Ρονάλντο, 1ο Τμήμα ΣΤ΄ Τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη.




Σίλθη Ντούνη, 2ο Τμήμα Γ΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν και στους επόμενους δώδεκα (12) δημιουργούς που ακολουθούν, οι οποίοι θα δουν τις κάρτες τους δημοσιευμένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μαρκοπούλου www.markopoulo.gr και τα διαδικτυακά μέσα του Δήμου και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», με εκατοντάδες επισκέπτες:



Λουκάς Σκιαδάς, 2ο Τμήμα Ε΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.




Χρυσαυγή Μάινα, 2ο Τμήμα Β΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.




Βαλέρια Παπά, Τμήμα Ζωγραφικής Πόρτο Ράφτη.




Ματθαίος Κάμζα, 1ο Τμήμα Β΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.




Φανή Γαϊτη, 1ο Τμήμα ΣΤ΄ Τάξης 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη.




Μαριλένα Κουράκου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου.




Μαρία Πέτρου, 2ο Τμήμα ΣΤ΄ Τάξης 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.




Θωμάς Θεοδωρόπουλος, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.




Μαρία – Αναστασία Μαντάλα, Τμήμα Γυμναστικής Μαρκοπούλου.




Ιωάννα Μαλατάνου, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.




Γιάννης Κυριακίδης, Τμήμα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου.




Χρήστος Χαλκιάς, 1ο Δημοτικό Μαρκοπούλου.

Σε αυτό το διαγωνισμό, όλοι είμαστε νικητές! Η αθωότητα και η αγάπη, με την οποία επιμελήθηκαν τις δημιουργίες τους οι επίδοξοι καλλιτέχνες της πόλης μας, μοίρασαν απλόχερα την ελπίδα σε όλους μας!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων του Δήμου και τους υπευθύνους των τμημάτων του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους και κυρίως τους γονείς και τα παιδιά, που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του φετινού διαγωνισμού και τον καθιέρωσαν πλέον ως θεσμό, στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης.

Πλημμυρισμένοι από τις εικόνες και τους ήχους των δεκάδων παιδικών χαμόγελων, γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κεντρικής Πλατείας, δανειζόμαστε και σας προσφέρουμε τα – ομολογουμένως - καλύτερα λόγια ευχών που διαβάσαμε, από την κάρτα του Λουκά Σκιαδά, μαθητή του 2ου Τμήματος της Ε΄ Τάξης, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου:

«Μόνο ανοιχτό μυαλό παίρνει σοφία
Μόνο ανοιχτά χέρια παίρνουν δώρα
Μόνο ανοιχτή καρδιά παίρνει αγάπη
Μόνο αγαπητοί άνθρωποι παίρνουν αυτήν την κάρτα

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ».