26/11/2015

Πρόσκληση συμμετοχής στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Δήμου Μαρκοπούλου, ζωγραφίζοντας Χριστουγεννιάτικες Ευχές

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, προσκαλεί όλους τους μαθητές και μαθήτριες, καθώς και όλους τους μικρούς μας φίλους και φίλες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους» του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», να  ζωγραφίσουν τις πιο όμορφες και τρυφερές Χριστουγεννιάτικες ευχές, ώστε με αυτές να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Δήμου μας, στην καθιερωμένη γιορτή στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου!

Η παιδική ζωγραφιά, η πιο πολύτιμη και σημαντική μορφή έκφρασης, είναι το καταλληλότερο στολίδι γι’ αυτά τα Χριστούγεννα!

Θέλουμε οι συμμετέχοντες να αφήσουν τον εαυτό τους και τη φαντασία τους ελεύθερη, η σκέψη τους να γίνει ζωγραφιά, μία Χριστουγεννιάτικη Ευχή για όλο τον κόσμο!

Η ζωγραφιά μπορεί να συνοδεύεται και από κείμενο, αλλά σίγουρα θα πρέπει να περιέχει την ιδέα και το προσωπικό στίγμα κάθε συμμετέχoντα.

Προδιαγραφές Έργου:

  • Η ζωγραφιά θα πρέπει να έχει τη μορφή "κάρτας".
  • Το φύλλο σχεδίου θα πρέπει να είναι χαρτόνι ή χοντρό χαρτί, οποιουδήποτε χρώματος, διπλωμένο στη μέση, σαν κάρτα, διαστάσεις έως 21 x 30 εκ.
  • Τα υλικά μπορούν να είναι μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, κολάζ ή μεικτή τεχνική.
  • Μην ξεχάσετε να γράψετε στο πίσω μέρος της ζωγραφιάς το ονοματεπώνυμο του δημιουργού, καθώς επίσης την Τάξη και το Σχολείο που φοιτά ή το τμήμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους».
Οι κάρτες πρέπει να παραδοθούν μέχρι και την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στην Γραμματεία  του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ”, στον 2ο όροφο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου ή στο Δημοτικό Υποκατάστημα στο Πόρτο Ράφτη, με την ένδειξη «Ζωγραφίζοντας τις Χριστουγεννιάτικες Ευχές».

Όλες οι ζωγραφιές που θα συγκεντρωθούν, θα τοποθετηθούν στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Κεντρικής Πλατείας του Δήμου Μαρκοπούλου την ημέρα της καθιερωμένης Γιορτής και θα παραμείνουν εκεί, για όλη την διάρκεια των εορταστικών ημερών, στολίζοντας το Δέντρο και «μοιράζοντας τις ευχές σας»!

Τα έξι (6) καλύτερα έργα, που θα επιλεγούν από Επιτροπή του Δήμου μας, θα γίνουν μεγάλες  αφίσες και θα στολίζουν για την περίοδο των γιορτών το Δημαρχείο Μαρκοπούλου, ενώ οι δώδεκα (12) καλύτερες, θα δημοσιευτούν στο επίσημο ηλεκτρονικό site του Δήμου Μαρκοπούλου (www.markopoulo.gr).

Η καλύτερη ζωγραφιά, θα γίνει η επίσημη εορταστική κάρτα του Δημάρχου, με την οποία θα στείλει τις ευχές του και πέρα από τα όρια του Δήμου.

Επίσης, ο δημιουργός της καλύτερης ζωγραφιάς, μαζί με την οικογένειά του, θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», για τη χειμερινή σεζόν 2015-2016!