11/11/2015

Χρηματοδοτείται η Αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη – το μεγαλύτερο Έργο Υποδομής, στην ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου – με 28 εκ. Ευρώ, από το ΕΣΠΑ!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι η σκληρή και οργανωμένη δουλειά δύο ετών του Δήμου μας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής την κα Κατερίνα Σκοπελίτη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων κου Γιώργου Καβασακάλη και κου Βασίλη Μεθενίτη, ολοκληρώνεται και παράγει πλέον έμπρακτα αποτελέσματα, όσον αφορά στο Αποχετευτικό Δίκτυο σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

Κι αυτό, γιατί ήδη υπεγράφη από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, η ένταξη της πράξης: «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Μαρκοπούλου και Ολοκλήρωση Αναβάθμισης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων, για συνολική δυναμικότητα 40.000 κατοίκους».

Ειδικότερα, με την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της Αποχέτευσης του Δήμου Μαρκοπούλου, Προϋπολογισμού είκοσι οκτώ (28) εκ. Ευρώ, καλύπτονται οι χρόνιες ανάγκες, περίπου 40.000 κατοίκων της περιοχής και παίρνει σάρκα και οστά, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Αποχέτευσης, στον Δήμο μας.

Συγκεκριμένα, η Πράξη Ένταξης αφορά σε έργα ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακαθάρτων, σε όλο το Παραλιακό Μέτωπο του Πόρτο Ράφτη, δηλαδή Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία – Διάθεση ΑστικώνΛυμάτων, στον Δήμο Μαρκοπούλου και περιλαμβάνει οκτώ Υποέργα, τα οποία θα περιλαμβάνουν: α) Αγωγούς Αποχέτευσης και μεταφοράς ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, συνολικού μήκους περίπου σαράντα πέντε (45) χλμ, β) Οκτώ (8) Αντλιοστάσια Ακαθάρτων και γ) Ολοκληρωμένη και πλήρως λειτουργική Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δήμου Μαρκοπούλου, συνολικής δυναμικότητας 40.000 κατοίκων!

Πάγια δέσμευση και προτεραιότητά μας, ήταν η σωτηρία της θάλασσας του Πόρτο Ράφτη, του θησαυρού του τόπου μας, γι’ αυτό και ασκήσαμε έντονες πιέσεις όλο αυτό το διάστημα, για την ταχύτερη δυνατή εξέλιξη των διαδικασιών, αφού εκτός της εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης των δημοτών, υπάρχουν άμεσα θέματα Δημόσιας Υγείας και Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, που οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο και που η θάλασσα του Πόρτο Ράφτη, θα σωθεί!

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, για την πολύμηνη και εντατική συνεργασία, στον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής κο Δημήτρη Δρόση, όπως επίσης και στην Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, για την τελική πολιτική έγκριση, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, μετά την ολοκλήρωση συγκεκριμένων διαδικασιών.

Οι προσπάθειες για την απόκτηση ενός πιο ανθρώπινου και φιλικού Περιβάλλοντος, για εμάς και τα παιδιά μας, που ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, ευελπιστώντας πως εν τέλει, θα καρποφορήσουν κατά 100%!

Φαίνεται πως ο Δήμος Μαρκοπούλου, εξελίσσεται τελικά σε «Γαλατικό Χωριό», καθώς την στιγμή, που όλη η χώρα υποφέρει και κοντεύει να αποδιαρθρωθεί πλήρως, από τις εξοντωτικές συνέπειες του Μνημονίου, ένας μικρός Δήμος αντιστέκεται, παλεύει οργανωμένα, εργάζεται σκληρά και έξυπνα και κατακτά νίκες, προς όφελος των δημοτών μας!