09/10/2015

Επιστολή Γ. Πάντζα στο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νίκο απέστειλε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, σχετικά με τη φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων στην περιφέρεια Αττικής.

Στην επιστολή του ο κ. Πάντζας αναφέρετε στην ύπαρξη δημοσιευμάτων, τα οποία κάνουν λόγο για εφαρμογή ενός «Καλλικράτη» στα Αστυνομικά Τμήματα των Δήμων της Αττικής και τα οποία έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη  αντίδραση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της αυτοδιοίκησης.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πρόκειται να συγχωνευτούν Αστυνομικά Τμήματα τα οποία βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους ή καλύπτουν μεγάλες περιοχές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι πρόκειται να συγχωνευθούν το ΑΤ Σπάτων με το ΑΤ Αρτέμιδος, το ΑΤ Νέας Μάκρης με το ΑΤ Μαραθώνα, το ΑΤ Αγ. Στεφάνου με το ΑΤ Καπαδριτίου, το ΑΤ Άνω Λιοσίων με το ΑΤ Ζεφυρίου και το ΑΤ Μεγαρέων με αυτό της Νέας Περάμου και της Κινέττας.

Ως εκ τούτων, και εφόσον τα εν λόγω δημοσιεύματα ευσταθούν, ο κ. Πάντζας αναφέρει στην επιστολή του προς τον Υπουργό ότι η πολιτική εξοικονόμησης κόστους δεν μπορεί να γίνει θυσιάζοντας την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου θα αποδυναμώσει την παρουσία των αστυνομικών στις γειτονιές, την οποία ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη.

Επίσης αναφέρει ότι, ένας σχεδιασμός σε αυτή την κατεύθυνση θα οδηγήσει ολόκληρες πόλεις, όπως η Αρτέμιδα, να βρίσκονται σε απόσταση 15 και πλέον χιλιομέτρων από το κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα. Περιοχές στις οποίες τους θερινούς ειδικά μήνες ο πληθυσμός πενταπλασιάζεται.

Τέλος, ζητά από τον Υπουργό, εφόσον τα δημοσιεύματα αληθεύουν, να επανεξετάσει την πρόταση αυτή και να τον ενημερώσει σχετικά με τον σχεδιασμό του Υπουργείου.


Πολιτικό Γραφείο Γιώργου Πάντζα
Βουλευτή Αττικής
Μέλος Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ