08/10/2015

Ερώτηση του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα: "Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας;"


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘ.ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ
Αριθ.Πρωτ.
13
Ημερομ.Κατάθεσης
08.10.15






ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ




ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας;



Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα που θέσαμε 6 μήνες νωρίτερα και για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δεν έχει λάβει καμία τελική απόφαση περί καταργήσεως του Α.Σ. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας (Αρ. Πρωτ. 2069/27.04.15).
Έκπληκτοι σήμερα διαβάσαμε νέα σχόλια του ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με την πρόθεσή σας να επαναφέρεται τα τραγικά σενάρια περί κλεισίματος και μεταφοράς του Α.Σ. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας. Ενημερωθήκαμε ότι σκοπός αυτής της αναδιάρθρωσης είναι η εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται σε ενοικιάσεις, αστυνομικό προσωπικό και γραμματειακή υποστήριξη.
Όπως αντιλαμβάνεστε κε Υπουργέ η κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, γεμίζει ανασφάλεια τους κατοίκους της περιοχής. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας ότι η συνολική έκταση του Δήμου Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, είναι πολύ μεγάλη και μ’ ένα αστυνομικό τμήμα που θα μείνει, αυτό του Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, δεν θα μπορεί να προστατευτεί η περιοχή, ο πληθυσμός αυξάνεται γεωμετρικά κατά τους θερινούς μήνες, το υπάρχον αστυνομικό προσωπικό θα καταπονείται πέραν του εφικτού, δεν θα μπορεί να παραχθεί ουσιαστικό έργο και όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Πίστη όλων μας είναι ότι η αστυνομία πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ειδικά σήμερα που η χώρα μας γίνεται αποδέκτης ενός τεράστιου κύματος μετανάστευσης που σίγουρα θα επιβαρύνει και την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς αυτό δεν θα εφαρμόζεται πλέον αποτελεσματικά στον Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Είναι αληθή τα δημοσιεύματα που σας εμφανίζουν να βάζετε λουκέτο στον Α.Σ. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου-Μεσογαίας; Το προβλέπει κάποια νέα «κρυφή» μνημονιακή απαίτηση; Aν ναι ποιος ο σχεδιασμός σας και με ποιον τρόπο θα αποκαταστήσετε το αίσθημα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους κατοίκους του Πόρτο Ράφτη;
  

Ο Ερωτών Βουλευτής 

 Βασίλης Οικονόμου