07/10/2015

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την προγραμματιζόμενη συνένωση Αστυνομικών Τμημάτων και το κλείσιμο Αστυνομικών Σταθμών στην Αττική, μεταξύ αυτών και του Αστυνομικού Σταθμού στο Πόρτο Ράφτη, επανέρχεται ξανά στο ζήτημα που είχε θίξει με σχετικό ψήφισμά του τον Απρίλιο του 2015 και προτείνει εκ νέου προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 12/10/2015, το ψήφισμα που ακολουθεί.

Αυτονόητα, θα υπάρξει και παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, στο αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του, στην πρόταση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την πιθανή παύση λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού στο Πόρτο Ράφτη, στα πλαίσια των περικοπών και των καταργήσεων Αστυνομικών Τμημάτων, σε ολόκληρη την Αττική.

Με την ανωτέρω ενέργεια, θα επιταθεί το κλίμα ανασφάλειας των συμπολιτών μας, ενώ επιπτώσεις θα υπάρξουν σίγουρα και στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, η άμεση πρόσβαση των πολιτών που διαμένουν στο Πόρτο Ράφτη, σε Αστυνομικό Τμήμα, θα καταστεί πιο δύσκολη και χρονοβόρα, καθώς θα είναι αναγκασμένοι να προσέλθουν στο Μαρκόπουλο.

Το γεγονός αυτό, σε μια περιοχή με 60.000 στρέμματα περιαστικό και εκτός Σχεδίου Πόλης, χώρο, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως η ύπαρξη χώρων πλήρους ασυδοσίας και ανομίας.

Το πρόβλημα δε, αναμένεται να οξυνθεί απόλυτα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός στο Πόρτο Ράφτη πολλαπλασιάζεται, ξεπερνώντας τους 70.000 κατοίκους!

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την βεβιασμένη απόφαση μείωσης των Αστυνομικών Τμημάτων,βάζοντας λουκέτο και στον Αστυνομικό Σταθμό Πόρτο Ράφτη, αφήνοντας έτσι τους πολίτες αυτής της περιοχής, δίχως την αυτονόητη αστυνομική προστασία.

Στην στοιχειώδη ασφάλεια των συμπολιτών μας, δεν χωρούν περικοπές!