12/10/2015

Ιαματικές «ψυχή τε και σώματι», οι εκδρομές του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Μαρκοπούλου, το μήνα Σεπτέμβριο

1. Με πρωτοβουλία του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κου Νίκου Ορφανού, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Μαρκοπούλου, 7ήμερη εκδρομή σε ιαματικά νερά και συγκεκριμένα στην Αιδηψό, για σαράντα πέντε (45) μέλη του Κ.Α.Π.Η., ικανοποιώντας μια ανάγκη χρόνων.

Κατά την εκδρομή, το διάστημα 4 – 10 Σεπτεμβρίου 2015, οι κυρίες και κύριοι του Κ.Α.Π.Η., απόλαυσαν τη ζεστή φιλοξενία του ξενοδοχείου «Αύρα Spa Hotel», με πλήρη διατροφή, πρωί – μεσημέρι και βράδυ, θεραπευτικό μπάνιο στα ιαματικά λουτρά, περιπάτους και μονοήμερες εκδρομές στη Βόρεια Εύβοια.

Το τελευταίο μάλιστα βράδυ παραμονής τους, διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η. Αμαρουσίου, που επισκεπτόντουσαν την ίδια περίοδο την Αιδηψό, αυθόρμητο αποχαιρετιστήριο γλέντι με παλιά αθάνατα τραγούδια, υπό τους ήχους κιθάρας και ακορντεόν, που έπαιζαν τα μέλη από το Μαρούσι.

Το καλύτερο «κλείσιμο» ενός επταημέρου ξεγνοιασιάς, θεραπείας και καλής παρέας, που έμεινε αξέχαστο σε όλους, όπως πιστοποιούν και τα έγγραφα σχόλια των μελών. Κοινό τους αίτημα, να επαναληφθεί και του χρόνου με μεγαλύτερη διάρκεια, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κ. Νίκο Ορφανό, για την οικονομική χορηγία μέρους του κόστους της εκδρομής, χωρίς την οποία, θα ήταν αδύνατη η συμμετοχή για τους περισσότερους.

2. Εκδρομή στη «Μεγαλόχαρη» της Τήνου:

Μετά τη σωματική ίαση, το διάστημα 16 – 17 Σεπτεμβρίου, το Κ.ΑΠ.Η. του Δήμου Μαρκοπούλου, διοργάνωσε εκδρομή στην Τήνο, με στόχο και την ψυχική «ίαση». Αν και πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το ταξίδι αυτό παραμένει ιδιαίτερα αγαπητό. Η διαμονή πραγματοποιήθηκε στο χωριό της Κιόνια, στο ξενοδοχείο «Tinos Beach», με πλούσιο πρωινό και μεσημεριανό.

Σε όλη τη διάρκεια παραμονής στην Τήνο, είχε προνοηθεί η διαθεσιμότητα ναυλωμένου λεωφορείου, αποκλειστικά για το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου και για όλες τους τις μετακινήσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ξεκούραστη συμμετοχή των μελών, στις διάφορες δραστηριότητες.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στο προσκύνημα της «Μεγαλόχαρης», και το απόγευμα, παρακολούθησαν με κατάνυξη τον Εσπερινό. Ακολούθησε περίπατος και φαγητό στην πόλη.

Η δεύτερη και τελευταία μέρα, ξεκίνησε με το γύρο του μοναδικού αυτού κυκλαδίτικου νησιού, με επισκέψεις στο γραφικό χωριό του Πύργου και το φημισμένο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά (1851-1938), του μεγαλύτερου Γλύπτη της νεότερης ελληνικής τέχνης, που έχει μετατραπεί σε Μουσείο, με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα και έργα, διατηρώντας ανέπαφη την ατμόσφαιρα της εποχής του. Η ημέρα έκλεισε με επιστροφή στο ξενοδοχείο για φαγητό και αναχώρηση.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», θεωρούν αυτές τις ομαδικές «αποδράσεις» απολύτως αναγκαίες, τόσο για λόγους αναψυχής, όσο και για τα νέα ερεθίσματα από αξιόλογους προορισμούς, που αναζωογονούν τη χαρά της ζωής, στα μέλη του Κ.Α.Π.Η. μας.