30/10/2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Παρουσία χιλιάδων συμπολιτών μας, τίμησε ο Δήμος Μαρκοπούλου την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, με κάθε επισημότητα.

Το πρόγραμμα εορτασμού, ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο, το πρωί, της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, με την τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη και ακολούθησε η τιμητική Τελετή στο Μνημείο Ηρώων, με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, Συλλόγων, Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και των Σχολείων του Δήμου μας.

Το πιο θερμό χειροκρότημα απέσπασαν οι παρελαύνοντες από τα Σχολεία και τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας, οι οποίοι «σκόρπισαν» αίσθημα τιμής και υπερηφάνιας στους χιλιάδες παρευρισκομένους. Η Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου έδωσε, για μια ακόμη φορά, το ρυθμό στην Παρέλαση, στα πλαίσια πανηγυρικού κλίματος.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ακολούθησε η καθιερωμένη απονομή επαίνων στους μαθητές του 1ου και 2ουΛυκείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά, τιμήθηκαν και οι αθλητές του Δήμου μας, που κατέκτησαν χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Οι τρεις πρώτοι μαθητές, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έλαβαν χρηματικό έπαθλο της τάξεως των χιλίων (1.000) Ευρώ ο καθένας, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Το χρηματικό έπαθλο παρέδωσε προσωπικά, ο κος Γιώργος Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος».

Τιμητικό Έπαινο έλαβε επίσης από τον Δήμο Μαρκοπούλου, ένας ξεχωριστός συμπολίτης μας, ο Διοικητής Αν. Αττικής και Π.Υ. Μαρκοπούλου, Αρχιπύραρχος, Αθανάσιος Τζοΐτης, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του, εφέτος το καλοκαίρι, έσωσαν δύο φορές το δάσος, μεταξύ Πόρτο Ράφτη και Κουβαρά!