02/09/2015

«Ο Γρηγόρης της Ελλάδας», ταξίδεψε τους θεατές, στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, στις 30 Αυγούστου 2015, καθώς πλήθος συμπολιτών μας και όχι μόνο, παρακολούθησε τη μοναδική και καθηλωτική μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση, με τίτλο: «Ο Γρηγόρης της Ελλάδας», στη μνήμη του πατέρα της και κορυφαίου ερμηνευτή - συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του.



Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κόρη του μεγάλου ερμηνευτή και συνθέτη, Άννα Μπιθικώτση: «η δωρική φωνή του Μπιθικώτση, δεν σε αφήνει να δακρύσεις, παρά μόνο από υπερηφάνεια!» Ο κόσμος απόλαυσε μία δίωρη μουσική παράσταση, με βιωματικές και ιστορικές αφηγήσεις μέσα από τα κείμενά της, για τη ζωή και το πλούσιο έργο του πατέρα της.

Τα τραγούδια – σταθμοί της 50χρονης καλλιτεχνικής πορείας του «Γρηγόρη της Ελλάδας», αποδόθηκαν εξαιρετικά από καταξιωμένους ερμηνευτές και μέλη της Λαϊκής Ορχήστρας «ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ», υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου και Συνθέτη Γιώργου Μπαμπάνη.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Ι. Μεθενίτης  άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας, ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο του σύγχρονου Πολιτισμού της Ελλάδας. Την Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, συγχάρηκε τη Δημοτική Αρχή για το Πολιτιστικό της Πρόγραμμα και απευθυνόμενος στην κα Άννα Μπιθικώτση, δήλωσε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσει ζωντανό το έργο και τη μνήμη του πατέρα της.

Στην κορύφωση της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν όρθιοι και ένωσαν τη φωνή τους, με τους καλλιτέχνες επί σκηνής, στα τραγούδια του «Γρηγόρη της Ελλάδας»!