11/09/2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ, ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου απευθύνει επείγον κάλεσμα σε όλους μας, για προσφορά εμφιαλωμένου νερού, γάλακτος εβαπορέ και χρημάτων σε Κλειστό Κουμπαρά, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ., στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου. Έτσι θα ενισχυθεί το δύσκολο έργο του Δήμου Λέσβου, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, λόγω της συρροής πολλών χιλιάδων προσφύγων πολέμου, που βιώνει το νησί, το τελευταίο διάστημα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου αποφάσισε να συγκεντρώσει και χρήματααντί του φαρμακευτικού υλικού που ζητήθηκε κατά τη συνεννόηση με τον Δήμο Λέσβου, για να δοθεί η δυνατότητα προμήθειας των συγκεκριμένων φαρμακευτικών ειδών από τον ίδιο τον Δήμο Λέσβου, σύμφωνα με τις ανάγκες, που αξιολογούν οι εκεί ευρισκόμενοι γιατροί.

Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν, μαζί με τα χρήματα στον Κλειστό Κουμπαρά, θα παραδοθούν στον Δήμο Λέσβου, με την συνοδεία και παρουσία εκπροσώπου, της Δημοτικής Αρχής Μαρκοπούλου.

Η εγκάρδια προσφορά όλων μας, είναι απολύτως αναγκαία και κρίσιμη, λόγω της αδυναμίας φιλοξενίας και υποστήριξης δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, που έχουν καταφθάσει εδώ και μέρες στη Μυτιλήνη, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν, μακριά από τη δίνη του πολέμου και την εξαθλίωση, στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας.