10/09/2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κας ΜΑΡΙΑΣ ΚΙΜΠΙΖΗ: Βελτιωτικές παρεμβάσεις στις Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου και θερμές ευχές για μία καλή και δημιουργική Σχολική Χρονιά!


Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες!

Εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, θα ήθελα να ευχηθώ ολόψυχα στους μαθητές και μαθήτριες, στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες, να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Παρότι το σχολικό κουδούνι χτυπάει, βρίσκοντας τη χώρα μας σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία και ενώ το τελευταίο τετράμηνο, το κράτος αδιαφόρησε πλήρως και δεν έχει στείλει ούτε ένα (1) Ευρώ στις Σχολικές Επιτροπές μας, ο Δήμος Μαρκοπούλου ξοδεύοντας εξ ιδίων, περισσότερα από 80 χιλιάδες Ευρώ και απασχολώντας περίπου είκοσι πέντε (25) εργαζόμενους, φρόντισε όπως κάθε χρόνο, να ολοκληρωθεί έγκαιρα μία σειρά εργασιών στις Σχολικές Μονάδες, οι οποίες κρίθηκαν ως απαραίτητες, για την καλύτερη δυνατή και αξιοπρεπή λειτουργία τους.

Κάθε Σχολική Μονάδα έχει δεχθεί βελτιωτικές παρεμβάσεις, όπως περιποίηση των κήπων της και βάψιμο, όπου ήταν απαραίτητο. Επίσης, έγιναν εκτεταμένες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, απολυμάνσεις και μυοκτονίες, ενώ δόθηκε έμφαση στην ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων.

Για τις παραπάνω παρεμβάσεις, απασχολήθηκαν αυτονόητα, πάρα πολλοί υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων και αφιερώθηκαν πάρα πολλές ώρες εργασίας, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες!

Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους, τόσο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κο Γιάννη Ευαγγελίου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κο Γιώργο Καβασακάλη, για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή τους, καθώς έθεσαν και οι ίδιοι ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία, προκειμένου μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθούν πολλές εργασίες, όσο και όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου, για την εξαιρετική δουλειά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ επίσης, την κα Μαρία Ευαγγελίου και τον κο Δημήτρη Αλλαγιάννη, για την επίβλεψη και την καθημερινή παρουσία τους στο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά, στην έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και σε όσους Εκπαιδευτικούς συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Αξίζει όμως να αναφερθούν συγκεκριμένα, οι σημαντικότερες παρεμβάσεις που έγιναν στις Σχολικές Μονάδες, κατόπιν αξιολόγησης του συνόλου των αναγκών, μετά τις απαντήσεις των Διευθυντών των Σχολείων σε σχετικό ερώτημά μας, που λάβαμε στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

·        Στο 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, μετατράπηκαν δύο (2) αίθουσες Χημείου, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνταν, σε Αίθουσες Διδασκαλίας, για την κάλυψη αναγκών του μαθητικού πληθυσμού.

·        Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, βάφτηκαν όλες οι αίθουσες του πρώτου ορόφου που είχαν υποστεί φθορά από υγρασία και μέσα στον Σεπτέμβρη, θα ολοκληρωθεί η μόνωση, όπως είχε προγραμματιστεί.

·        Στο 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη, τοποθετήθηκαν καινούριες Αίθουσες προκάτ και ένα σετ τουαλετών, καθώς επίσης έγιναν εργασίες για την επέκταση του προαύλιου χώρου.

·        Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, δημιουργήθηκε Γραφείο Δ/ντή, καθώς επίσης και Εργαστήρι Πληροφορικής.

·        Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, έγινε σημαντικότατη διαμόρφωση του χώρου και οι τέσσερις (4) Αίθουσες του πρώτου (1ου) ορόφου, μετατράπηκαν σε έξι (6), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεράριθμων μαθητών και των οικογενειών τους, κοντά στα όρια του συγκεκριμένου Σχολείου, υλοποιώντας την σχετική απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, υπό την Προεδρία της Δημοτικής Συμβούλου κας Ζωής Γιαννάκη και της ακόλουθης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπούλου.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη αντικατάσταση της Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών σε ολόκληρο το Σχολείο.

·        Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, έγιναν διορθωτικές παρεμβάσεις στην αυλή που είχε υποστεί καθίζηση και βάφτηκαν τρεις (3) αίθουσες και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων.

Τέλος, εξασφαλίστηκε Αθλητικό Υλικό για όλες τις Σχολικές Μονάδες, μέσω χορηγίας, το οποίο και θα διατεθεί άμεσα στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής.

Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητά μας την Παιδεία, προσπαθούμε πολύ και καθημερινά, προκειμένου να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες, καθώς πεποίθησή μας είναι πως στην Παιδεία, κανείς και τίποτα δεν περισσεύει! Είναι βέβαιο πως, όσο περισσότερα επενδύουμε στην Παιδεία, τόσο περισσότερους καρπούς θα αποφέρει.

Εύχομαι μία όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά και καλή πρόοδο σε μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες!


Μαρκόπουλο, 10/9/2015.  


Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού
& Κοινωνικής Πρόνοιας

Μαρία Ν. Κιμπιζή.