02/09/2015

«ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΤΖΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ και ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ


Ουρά πλέον των δύο χιλιομέτρων σχημάτισαν τα αυτοκίνητα,
για τη συγκλονιστική αυτή εκδήλωση!

H συνδρομή της Τροχαίας χρειάστηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου 2015, για να εξασφαλιστεί η ομαλή προσέλευση και στάθμευση των αυτοκινήτων, που προσέρχονταν στην περιοχή, για τη συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, σχηματίζοντας ουρά πλέον των δύο (2) χιλιομέτρων, επί της λεωφόρου Βραυρώνος, από της διασταύρωση προς Αρτέμιδα, μέχρι και εκατοντάδες μέτρα μετά το ύψος του Μουσείου, με κατεύθυνση προς Πόρτο Ράφτη.
Οι δεκάδες κόσμου, που προσέρχονταν στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου, δεν σταμάτησαν ακόμη και μισή ώρα, μετά την έναρξη της συναυλίας, προκαλώντας το αδιαχώρητο, αλλά ταυτόχρονα, μια μοναδική αίσθηση, που έχουμε να βιώσουμε πολλά χρόνια σε αντίστοιχη εκδήλωση.

Υπό το βλέμμα της αυγουστιάτικης πανσελήνου, το σαγηνευτικό βελούδινο φλερτ των tenoro και soprano σαξοφώνων στα χέρια του ιδιοφυούς Δημήτρη Βασιλάκη (σαξόφωνα φωνητικά), η μοναδικής έκτασης και εκφραστικότητας φωνή της Σάσσας Παπαλάμπρου (φωνή, ακορντεόν, πλήκτρα), που την μεταμόρφωναν από νέγρα ντίβα του ΄30, σε αριστοτεχνική ερμηνεύτρια δημοτικών μας τραγουδιών, βασισμένα στις βιρτουόζικες jazz κλίμακες και διαδρομές του Απόστολου Καλτσά (μπάσο, ηλεκτρονικά) και του Άγγελου Πολυχρόνου (τύμπανα, κρουστά), σχημάτισαν μια «χωροχρονική πύλη», μέσα από την οποία ταξιδέψαμε από τα περίφημα jazz club της Νέας Υόρκης, μέχρι τα ανεξίτηλα διαμάντια της παραδοσιακής μας μουσικής παράδοσης, της Μεσογείου και της Ανατολής, περικυκλωμένοι ασφυκτικά από τον κόσμο, μέχρι και… στα σκαλιά του Μουσείου.

Και εκεί που είχαμε απορροφηθεί ολοκληρωτικά, δεκάδες άνθρωποι - άγνωστοι μεταξύ μας, σαν ένα ενιαίο σώμα με τον ίδιο ρυθμό αναπνοής, ο Δημήτρης Βασιλάκης και οι «συνοδοιπόροι» του μουσικοί, εξαπέλυσαν μια «καταιγίδα» απανωτών solo, που μετατράπηκαν σε ψυχεδελική συμφωνία, με αποκορύφωση τα αριστοτεχνικά ξεσπάσματα της Σάσσας Παπαλάμπρου, εκτινάσσοντας την ενέργεια των χιλίων (1.000) και πλέον παρευρισκομένων, σε μια πραγματική μυσταγωγία, που αναδείκνυε τα μεθυστικά αρώματα ενός σημαντικότατου live, «σκιαγραφώντας» τη σπάνια αύρα και δέος της ευρύτερης περιοχής της Βραυρώνας!

Ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της εκδήλωσης και με την πρωτοφανή προσέλευση του κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας Μαρία Κιμπιζή και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου Γιάννης Πολίτης. 

Εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, η Αντιδήμαρχος κα Κιμπιζή  ευχαρίστησε στον χαιρετισμό της το κοινό, που με τη μαζική του προσέλευση, μετέτρεψε την εκδήλωση, στο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς. Ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία, τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Λαζαρίδου, καθώς και τους υπαλλήλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, οι οποίοι ειδικά για αυτή την εκδήλωση – που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ως συνδιοργάνωση, υποδέχτηκαν  - εκτός ωραρίου - δεκάδες παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε θερμά την αρχαιολόγο κα Κατερίνα Πέτρου, υπεύθυνη του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, η οποία προσέφερε εθελοντικά την ξενάγηση στα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου, όπως ήταν προγραμματισμένο, 8.00 με 9.00 το βράδυ. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαρκοπούλου, για την εθελοντική τους συνδρομή, στην προετοιμασία του χώρου της εκδήλωσης, καθώς και την κάβα «ΚΑΒΕΙΡΟΣ», για την προσφορά του εμφιαλωμένου νερού, που διατέθηκε στο κοινό. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Βασιλάκη, τη Σάσσα Παπαλάμπρου και όλα τα μέλη της μπάντας, για την εξαιρετική, διεθνούς επιπέδου, παρουσία επί σκηνής! Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η καθιερωμένη πια - συνάντηση Πολιτισμού του «τότε» και του «σήμερα», στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, μέσω μιας ακόμα συλλογικής προσπάθειας! Ανυπομονούμε μέχρι το επόμενο ραντεβού, σε μια πανσέληνο, το Καλοκαίρι του 2016!