18/09/2015

Με την Γιορτή Σταφυλιού, ολοκληρώθηκαν οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου, για το Καλοκαίρι 2015!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με την Γιορτή Σταφυλιού, ολοκληρώθηκαν οι Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου και έκλεισε η αυλαία των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου μας. Η επιτυχία της εκδήλωσης, ήταν αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που για 4η συνεχή χρονιά, συνδιοργάνωσαν την μεγάλη αυτή Γιορτή για τον τόπο μας, που έχει καθιερωθεί πλέον σε θεσμό.

Για μια ακόμη χρονιά, οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν την «Γιορτή Σταφυλιού», γεγονός που αποτελεί ακράδαντη απόδειξη, πως ο τόπος μας έχει ανάγκη από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, που αναδεικνύουν τον πλούτο της παράδοσής μας. Ο κόσμος που συμμετείχε στην Γιορτή, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εύγευστα, παραδοσιακά παράγωγα σταφυλιού (κρασί, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.), που επιμελήθηκαν οι κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», καθώς επίσης και άλλα προϊόντα, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας. Δίπλα στα περίπτερα, υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας με στιγμές του τρύγου μίας άλλης εποχής του τόπου μας, που εντυπωσίασε τον κόσμο.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια για τη συμμετοχή τους, αξίζουν στις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που συμμετείχαν για μια ακόμη χρονιά με δικό τους περίπτερο, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, φτιαγμένα με πολλή αγάπη και μεράκι, με πρώτη ύλη τον μούστο που προσέφερε ο κος Τάσος Νικολακόπουλος. Ευχαριστούμε πολύ το Ζαχαροπλαστείο «Κωτσιόπουλος», που προσέφερε δωρεάν κυπελάκια για τις μουσταλευριές του Κ.Α.Π.Η.

Ευχαριστούμε τα Οινοποιεία ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ και ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗ, που προσέφεραν κρασί και διάφορα άλλα εδέσματα.

Ευχαριστούμε ακόμη τα Αρτοποιεία της περιοχής, «ΣΠΑΝΟΥ», «ΔΑΡΕΜΑ», «ΚΑΡΑΜΙΧΑ», «ΚΟΛΙΑΒΑΣΙΛΗ» και «ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ» - Χρήστος Νάκος, που προσέφεραν μουστοκούλουρα και κρασοκούλουρα, για να κεράσουν όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε ακόμη τον κο Αλέξανδρο Κολιαβασίλη και τον κο Δημήτρη Μεθενίτη που προσέφεραν από την παραγωγή τους, σύκα.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τέλος, στα χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που άνοιξαν το χορό και προσέδωσαν παραδοσιακό ύφος στην εκδήλωση.

Ο Γιάννης Πιτσικάλης και η  ορχήστρα του, έντυσαν μουσικά την εκδήλωση, με ένα πλούσιο λαϊκό πρόγραμμα, συμπαρασύροντας τον κόσμο να χορέψει.
Το ραντεβού μας ανανεώνεται φυσικά, για του χρόνου!