17/08/2015

Η παράσταση: «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα: Tο κουτί με τις ιστορίες αφηγείται», στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ, στην εκπληκτική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Οι περιπέτειες του Οδυσσέα: Tο κουτί με τις ιστορίες αφηγείται», σε διασκευή της Μάνιας Μαράτου, στο Λιμάνι Πόρτο Ράφτη.

Η παράσταση συνδυάζει την επική αφήγηση,  με την κινούμενη εικόνα, σε ζωγραφισμένο πανί που ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια της αφήγησης. Οι ιστορίες είναι από την Οδύσσεια. Ο λόγος είναι σύγχρονος, δυναμικός, και συνοδεύεται με διάφορα κρουστά μουσικά όργανα. Η παραστατικότητα της αφήγησης και η μαγεία της «κινούμενης» εικόνας, δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία για όλους τους θεατές, όλων των ηλικιών!

Το «Κουτί με τις Ιστορίες» είναι μία κατασκευή εμπνευσμένη από τα «moving panoramas» και τα «crankies», ένα είδος λαϊκής παραστατικής τέχνης,  που συνδυάζει την αφήγηση μιας ιστορίας (ή ένα τραγούδι), με την εικονογράφησή της  σε ένα πανί, που ξετυλίγεται μέσα σε ένα κουτί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε!