05/08/2015

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Καλοκαιρινή Αθλητική & Πολιτιστική Ενασχόληση Παιδιών, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες, 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος, οι τρεις περίοδοι της  Καλοκαιρινής Αθλητικής & Πολιτιστικής Ενασχόλησης Παιδιών, που διήρκησαν συνολικά από τις 16 Ιουνίου μέχρι και τις 24 Ιουλίου 2015 και έλαβαν χώρα στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Μαρκοπούλου και συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου. 

 

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά, με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.  Μέσω  δομημένων ομαδικών δραστηριοτήτων  και μέσω του παιχνιδιού, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους. Στόχος μας είναι η γνωριμία και η επαφή των παιδιών με αθλήματα και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα την μεταξύ τους συνεργασία και κοινωνικοποίηση. 

 

Στίβος, Ενόργανη, Μπάσκετ, Ρυθμική, Ποδόσφαιρο, Μπάντμινγκτον, Βόλεϊ, καθώς επίσης και Παραδοσιακοί Χοροί, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής. Σκάκι, Εικαστικά -σχέδιο με μολύβι, κάρβουνο και άλλα υλικά – κατασκευές με πηλό και Εκπαιδευτικές Βιντεοπροβολές,από τη ζωγράφο μας, Μουσική από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, Μαθήματα Α’ Βοηθειών, από τη γιατρό μας, καθώς και Μαθήματα Οδικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας, είναι οι δραστηριότητες με τις οποίες απασχολήθηκαν τα παιδιά. Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά, «γνώρισαν» τον Καραγκιόζη και το Θέατρο Σκιών και έδωσαν τη δική τους παράσταση!

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, υπήρξε η δυνατότητα να συμμετάσχουν 210 παιδιά στο καλοκαιρινό «καμπ», τα οποία καλύπτονταν με ομαδική ασφάλιση, για όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων. 

 

Ο Πρόεδρος  του Ν.Π.Δ.Δ.  «Βραυρώνιος», κος Νίκος Χρ. Ορφανός και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού, κα Μαρία Ν. Κιμπιζή, ευχαριστούν θερμά,  τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν για μια ακόμη φορά. 

 

Ευχαριστούν ακόμη, το εξειδικευμένο προσωπικό, για την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του Προγράμματος, κα Ειρήνη Δημοπούλου, για την συμβολή της στην υλοποίηση του προγράμματος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως και τον ειδικό συνεργάτη, κο Κωνσταντίνο Πανταζή, για τον καθοριστικό του ρόλο στην επιτυχημένη διοργάνωση.

 

Ευχαριστούν επίσης, τον κο Γεώργιο Βασιάκο, για την εθελοντική προσφορά του  στο Πρόγραμμα, δίνοντας με πρωτότυπο τρόπο, πολύτιμες γνώσεις στα παιδιά, όσον αφορά στην Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια, ως υπεύθυνος Σχολής Οδηγών σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

 

Τα χαμόγελα των παιδιών ήταν  πολλά, μας προσέφεραν χαρά και ικανοποίηση και μας «δέσμευσαν» να συνεχίσουμε για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να συμμετάσχουν και το επόμενο καλοκαίρι, στις Αθλητικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες του Δήμου μας!