30/07/2015

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν την Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015 και ώρα 9:00 το βράδυ, στην όπερα «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, στο Θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου. Θα την απολαύσουμε σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ασημακόπουλου και σε μελοποίηση του συνθέτηΠαναγιώτη Καρούσου.

Η όπερα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά και παιζόταν κατά διαστήματα στα γαλλικά, μέχρι το 2000. Το 2008 ανέβηκε στην Νέα Υόρκη υπό την διεύθυνση του μαέστρου Grant Gilman και στην Ουάσινγκτον.

Στην Ελλάδα, ο «Προμηθέας» ανέβηκε στην Αίθουσα Συναυλιών «Παρνασσός», στην Παλαιά Βουλή, στο Θέατρο Βεάκειο, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, στην Αρχαία Αγορά, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Με την αιγίδα της UNESCO, παρουσιάστηκε το Μάρτιο του 2014 στην Νέα Υόρκη, στο Queens Auditorium και στον ΟΗΕ, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ελευθέριου Καλκάνη, παρουσιάστηκε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ.

Συμμετέχουν:

Προμηθέας: Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος 
Ιώ/Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας, τενόρος
Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου, σοπράνο
Βιβή Κλεισούρα, πιάνο - Ράνια Ζέττα, βιόλα

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.