12/06/2015

Σύσκεψη για τις δράσεις αντιμετώπισης της φτώχιας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής


Σύσκεψη για τις δράσεις αντιμετώπισης της φτώχιας, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Μαρκοπούλου.

Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της προσπάθειάς της Περιφέρειας Αττικής, για τη συγκρότηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, αλλά και για την εκπαίδευση των αρμόδιων στελεχών Κοινωνικών Υπηρεσιών στη χρήση και ενημέρωσή της, όπου θα περιλαμβάνονται οι δράσεις των φορέων κοινωνικής πολιτικής, για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της φτώχειας, τα χαρακτηριστικά των ωφελουμένων, όπως και η καταγραφή των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί κατά τις δράσεις αυτές.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, έχοντας ιδρύσει πρώτος Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ανατολική Αττική, από το Δεκέμβριο του 2011, ενισχύοντας έμπρακτα εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν αποδεδειγμένη ανάγκη, σε συνδυασμό με τη λειτουργία κοινωνικών δομών όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι», Κοινωνικό Φροντιστήριο, Τράπεζα Χρόνου και παροχή δωρεάν συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης, συμμετέχει και συμβάλλει στην κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου αντιμετώπισης της φτώχιας, έτσι ώστε οι προσπάθειες όλων μας να έχουν συγκεκριμένους στόχους, οργάνωση και κυρίως αποτέλεσμα, σε όφελος όσων έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τεχνικοί σύμβουλοι της ειδικής υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής κ. κ. Τάσος Κατσαβριάς και Στέλιος Γκέκας, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου επί θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κα Μαρία Κιμπιζή, η κοινωνική λειτουργός κα Βάσω Σταύρου και η ψυχολόγος από τη «Βοήθεια στο Σπίτι» κα Χριστίνα Νικολάου και από τον Δήμο Κρωπίας, η κοινωνική λειτουργός κα Κάλλια Κοτζιά και η κοινωνιολόγος της «Βοήθειας στο Σπίτι» κα Αντιγόνη Γρίβα. Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι από το Πρόγραμμα «Τράπεζα Χρόνου» του Δήμου Μαρκοπούλου.