08/05/2015

Με την ταινία «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ», κλείνει αυλαία για τη φετινή χειμερινή κινηματογραφική σεζόν, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»


Με την ταινία «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ», που θα συνεχίζει να προβάλλεται ως και την Τετάρτη 13 Μαϊου 2015, κλείνει την αυλαία του για τη φετινή χειμερινή κινηματογραφική σεζόν, το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».


«ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ»
The Immigrant

Προβολές: 7.00 μ.μ. και 9.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γκρέϊ

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Μάριον Κοτιγιάρ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέρεμι Ρένερ.

Διακρίσεις: Συμμετοχή στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών 2013.

Η Εύα και η αδερφή της εγκαταλείπουν την Πολωνία, για μια καινούρια αρχή και ένα καλύτερο μέλλον, στη Νέα Υόρκη του 1921. Κατά την άφιξη τους στο Έλις Άιλαντ όμως, οι γιατροί ανακαλύπτουν πως η Μάγδα είναι βαριά άρρωστη και πρέπει να αποχωριστεί το αμερικανικό όνειρο για πάντα. Η Εύα φτάνει στο Μανχάταν, ενώ η αδερφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη κι απελπισμένη η Εύα είναι εύκολο θήραμα για το Μπρούνο, ένα γοητευτικό αλλά κακόβουλο άντρα, που θα την αναγκάσει να εκπορνευτεί. Η άφιξη του Ορλάντο, ενός εντυπωσιακού μάγου, θα τη βοηθήσει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Το «Κάποτε στη Νέα Υόρκη», διερευνά την εμμονή του Τζέιμς Γκρέϊ με τις διαφορές στις κοινωνικές τάξεις, και ειδικότερα τη μετανάστευση που σχετίζεται και με τις εβραϊκές ρίζες του. Η ιδέα για την ιστορία, δημιουργήθηκε στο μυαλό του από παλιές φωτογραφίες του παππού του στο Έλις Άιλαντ το 1923 και ιστορίες του προπάππου του, που διατηρούσε μπαρ εκείνη την περίοδο.

Λόγω της ανάγκης για ιστορική αυθεντικότητα των εικόνων, τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη, στα στούντιο Kaufman Astoria στο Κουήνς και στο Έλις Άιλαντ, σύμβολο μετανάστευσης για τους Αμερικάνους.

Περισσότεροι από 200 συντελεστές, 1000 κομπάρσοι, καστ κι εξοπλισμός, πηγαινοερχόντουσαν στο νησί, για να ζωντανέψουν το λιμάνι που κατέφθαναν χιλιάδες Ευρωπαίοι μετανάστες στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.

Είσοδος 5 Ευρώ για φοιτητές, ανέργους και μαθητές (έως 17 ετών).

Κάθε Τετάρτη, όλοι μπορούν να αγοράζουν δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός, μόνο με 7 Ευρώ!


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990 23924



Καλό Καλοκαίρι – Ραντεβού το Σεπτέμβρη!