06/05/2015

Ακολουθούν τα Πρωταθλήματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας & Αμαξοδήγησης στο Μαρκόπουλο


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας οργανώνει, στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Ιππικής Δεξιοτεχνίας 2015 ( 8-10 Μαΐου), ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με σκοπό την ενίσχυση του αθλήματος του Παραντρεσαζ στην Ελλάδα.

Προσκεκλημένοι είναι ο Άγγλος Clive Milkins (προπονητής της χρυσής ολυμπιονίκη 2012 & παγκόσμιας πρωταθλήτριας 2014, Sophie Christensen) & η διεθνής classifier (Αξιολογήτρια) Τσέχα, Yana Kulichova.

Iππείς και αμαζόνες με αναπηρία από την Κρήτη, την Πάτρα και την Αθήνα θα αξιολογηθούν, θα δώσουν εξετάσεις για να αποκτήσουν την ΑΙΑ και θα αγωνιστούν στα αγωνίσματα paradressage. Πάνω απ’ όλα θα ενθαρρυνθούν να συνεχίσουν να ιππεύουν και να δώσουν το παράδειγμα σε άλλα άτομα με αναπηρία να τολμήσουν να ανέβουν στο άλογο και να κάνουν ιππασία.

Επίσης είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους προπονητές ιππασίας να δουν και να ρωτήσουν πως μπορούν να προπονούν άτομα με αναπηρία.

Το πρόγραμμα του τριημέρου 8 – 10 Μαΐου έχει ως εξής: 

·         Την Παρασκευή 8/5 θα γίνει αξιολόγηση/ Classification των αθλητών από την Αθήνα

·         Την Παρασκευή 8/5 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον Clive Milkins με θέμα «Training para riders, motivating the trainers», αμέσως μετά το πέρας των αγώνων στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΟΙ

·         Το Σάββατο 9/5 θα διεξαχθεί μάθημα /clinic σε όλους τους ιππείς από τον Clive Milkins

·         Το Σάββατο 9/5 θα γίνει αξιολόγηση/ classification των αθλητών από την περιφέρεια (Κρήτη και Πάτρα)

·         Την Κυριακή 10/5 μετά τα αγωνίσματα Ιππικής Δεξιοτεχνίας και ΑΙΑ, θα αγωνισθούν στο πρωτάθλημα οι πρώτοι έλληνες ιππείς με αναπηρία

Τι χρειάζονται οι αθλητές:

1.      Έντυπο για classification από FEI  (έχει σταλεί με e mail)

2.      Δύο έγγραφα υπογεγραμμένα από γιατρούς για ΑΙΑ (υπάρχουν στο site της ΕΟΙ). Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ομίλων να φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΟΙ εγκαίρως μέχρι αύριο.

3.      Για τις θεωρητικές εξετάσεις θεωρεία ΙΔ ΜΟΝΟ για ΑΙΑ

4.      Παράβολο για ΑΙΑ 100€

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μαριάννα Γραμματικάκη.

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας

Περισσότερες πληροφορίες στο site της ΕΟΙ www.hef.gr και στο facebook https://www.facebook.com/hefofficial


Πρόσκληση.pdf


Από το Γραφείο Τύπου

της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας