24/04/2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                      23/04/2015
ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  του Δήμου μας εκφράζει την έντονη αντίθεση και διαφωνία του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δεσμεύει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ζητά την ανάκληση της συγκεκριμένης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου , αφού οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς.

  - Ο Δήμος προχωρά ουσιαστικά σε μία ιδιότυπη στάση πληρωμών προς προμηθευτές, αλλά και σε πληρωμές που συνδέονται με έργα και δράσεις, αλλά και με υλικά που συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία του. Αυτή η ιδιότυπη στάση πληρωμών δεν είναι δική μας επιλογή, μας επιβάλλεται.

  - Τίθενται σε κίνδυνο η εκτέλεση έργων, αλλά και η προμήθεια καυσίμων για τα οχήματα του Δήμου, όπως και η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των κοινωνικών δομών.

  - Δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στους εργαζόμενους του Δήμου, αφού τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα του δήμου να εγγυάται  να τους καταβάλλει τη μισθοδοσία τους, για τους επόμενους μήνες.

 - Αμφισβητείται η θεσμική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης. Η Αυτοδιοίκηση είναι η πρώτη που δέχθηκε και υλοποίησε την ανάγκη περικοπής δαπανών, υπέστη μείωση πόρων όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι όμως η πρώτη φορά που η κεντρική εξουσία δεσμεύει τα αποθεματικών Δήμων. Επισημαίνουμε ότι για την κίνηση αυτή, δεν υπήρξε διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση. Ο Σύλλογός μας συντάσσεται  με την ΚΕΔΕ και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης στη νόμιμη διαδικασία ανατροπής της συγκεκριμένης πράξης και καλεί τα μέλη του σε αγωνιστική επαγρύπνηση!!!


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ