28/04/2015

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, εθελοντές και μαθητές, συμμετείχαν για 4η συνεχή χρονιά στο «Let’s Do it Greece»!


Σε μία μόνο ημέρα, το πρωί της Κυριακής, 26 Απριλίου 2015, ο Δήμος Μαρκοπούλου μαζί με Εθελοντές πολίτες, Μαθητές και Συλλόγους, πιστοί στο ετήσιο ραντεβού του «Let’s Do it Greece», καθάρισαν και δενδροφύτευσαν την παραλία της Αγ. Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, χαρίζοντας θετική ενέργεια και μηνύματα αγάπης για το Περιβάλλον!

Ογδόντα (80) κιλά ανακυκλώσιμων υλικών και εκατόν εβδομήντα (170) κιλά απορριμμάτων συλλέχθηκαν συνολικά, χάρη στην πολύτιμη παρουσία και βοήθεια εκπροσώπων του Ναυταθλητικού Ομίλου Ν.Ο.Ι.Ε.Σ., του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη Αττικής «Δήλιος Απόλλων», του τοπικού τμήματος Πόρτο Ράφτη – Μαρκοπούλου Μεσογαίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.), μαθητών, γονέων, αλλά και απλών πολιτών - εθελοντών, που αφιέρωσαν το κυριακάτικο πρωινό τους, για να ομορφύνουμε Όλοι Μαζί, την παραλία της Αγ. Μαρίνας!

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε συμβολική φύτευση 10 αρμυρικιών, σε αποκατάσταση της απαράδεκτης και παράνομης κοπής των δένδρων, που κοσμούσαν το παραθαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής μας. Οι μικροί μας φίλοι έδειξαν να το διασκεδάζουν ιδιαίτερα, συνδυάζοντας έτσι το παιχνίδι με την οικολογία. Μάλιστα, χάρισαν και ονόματα σε καθένα από τα αρμυρίκια που, με τόση φροντίδα και ενθουσιασμό, φύτεψαν. Το «ΣΕΟ», ο «Μυρρινούς», ο «Απόλλων», η «Άρτεμις», ο «Ποσειδώνας», ο «ΝΟΙΕΣ», ο «Δήμος», η «Μαρίνα», η «Παρέα των Παιδιών» και ο «Ράφτης», είναι τα νέα αρμυρίκια που κοσμούν πλέον, το παραλιακό μέτωπο της Αγίας Μαρίνας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου παρείχε γάντια, μπλε και μαύρες σακούλες για το διαχωρισμό των απορριμμάτων σε ανακυκλώσιμα και μη, προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας με κατάλληλο εξοπλισμό και φορτηγά οχήματα, καθώς επίσης και τα αρμυρίκια που φυτεύτηκαν.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στη δράση συμμετείχαν: ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κος Γιάννης Ευαγγελίου, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Κιμπιζή, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) κος Γιάννης Πολίτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Τάσος Νικολακόπουλος.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ευχαριστεί θερμά, όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την δράση Καθαριότητας και Ευαισθητοποίησης για το Περιβάλλον μας, αποδεικνύοντας έτσι για μία ακόμη φορά, ότι όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ!