17/04/2015

Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού «Let's Do It Greece», στην παραλία Αγ. Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη!


Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει και σας προσκαλεί στην εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού «Let's Do It Greece», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρες 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι, στην παραλία Αγ. Μαρίνας, στο Πόρτο Ράφτη!

Προσκαλούμε όλους τους δημότες, συλλόγους, οργανώσεις και τοπικούς φορείς, να συνδράμουν στη μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του Πόρτο Ράφτη, που διοργανώνεται στον Δήμο μας, με αφετηρία τη θέση του Ναυαγοσώστη (Flocafe, Σουλιώτης).

Η δράση περιλαμβάνει τόσο τον καθαρισμό της παραλίας, από τον Ναυαγοσώστη, μέχρι και το Yolo (Kalua), όσο και τη φύτευση αρμυρικιών, σε αποκατάσταση της απαράδεκτης παράνομης κοπής των δένδρων, που κοσμούσαν το μοναδικό παραθαλάσσιο περιβάλλον, της περιοχής μας!



Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα παραχωρήσει σακούλες δύο ειδών, για ανακυκλώσιμα και μη, όπως επίσης και τα απαραίτητα απορριμματοφόρα και φορτηγάκια, για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μαζί σας μπορείτε να φέρετε τα γάντια σας, καπέλο και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πιστεύετε, ότι θα σας φανεί χρήσιμο, για τον καθαρισμό της περιοχής.

Το «Let's do it World» εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως κίνημα, το 2008 στην Εσθονία, με βασικό σλόγκαν «Πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα» και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις, με στόχο την παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του Εθελοντισμού. Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία, αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και φορέων.

Το 2013, η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή, δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας.

Το 2014, η συμμετοχή των πολιτών αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά, παρά την κακοκαιρία την ημέρα της κεντρικής δράσης, δείχνοντας έτσι το πάθος των συμμετεχόντων για τον εθελοντισμό.

Στην αντίστοιχη δράση αυτής της χρονιάς, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, με την πολύτιμη παρουσία και βοήθεια της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, των Εθελοντών Πόρτο Ράφτη, μέλη των ναυταθλητικών συλλόγων της περιοχής, μαθητών και δημοτών, παρά τον άστατο καιρό, καταφέραμε να καθαρίσουμε την παραλία του Αθλητικού Κέντρου Αυλακίου, συλλέγοντας 25 σακούλες ανακυκλώσιμων υλικών και 20 σακούλες απορριμμάτων!

To 2015, το «Let's do it Greece» διανύει την τέταρτη χρονιά του και η Οργανωτική Ομάδα ευελπιστεί να είναι η καλύτερη, θέτοντας τον πήχη πιο ψηλά από ποτέ. Η υποστήριξη και η συμμετοχή όλων μετράει. Ας δείξουμε οι Έλληνες, την Όμορφη, Καθαρή και Δημιουργική πλευρά της χώρας μας!