28/04/2015

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η ενημερωτική ομιλία, με θέμα: «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα»



Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές, αποκόμισαν όλοι όσοι παρακολούθησαν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία, με θέμα: «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», την Κυριακή, 26 Απριλίου 2015, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κων/νου Μεθενίτη», στον 1ο όροφο του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις», που διοργάνωσαν το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.

Ομιλητής ήταν ο κος Λύρας Βασίλειος, Νευρολόγος και Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών διαταραχών Αθηνών, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθη και η κα Ανδριανάκη, Δ/ντρια της Εταιρείας.

Ο κος Λύρας μίλησε για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, προτρέποντας όποιον εντοπίσει τα πρώτα συμπτώματα απώλειας μνήμης, να κάνει αμέσως την σχετική εξέταση σε Κέντρο Ημέρας για το Αλτσχάιμερ.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό, στις οποίες ο κος Λύρας απάντησε με μεγάλη προθυμία.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, υπόσχεται τη συνέχιση διοργάνωσης και πραγματοποίησης αντίστοιχων εκδηλώσεων, που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την Υγεία.