17/04/2015

Ενημερωτική ομιλία με θέμα «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα» στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»


Το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην ενημερωτική ομιλία με θέμα «Νόσος Αλτσχάιμερ, η πρόκληση του 21ου αιώνα», με ομιλητή τον κ. Λύρα Βασίλειο, Νευρολόγο και Υπεύθυνο Ιατρείου Μνήμης της Εταιρείας Νόσου Alzheimer & Συναφών διαταραχών Αθηνών, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00 το πρωί, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».

Η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Σήμερα υπάρχουν 44 εκατ. ασθενείς παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας υπολογίζονται σε 200.000. Στο μέλλον, ο αριθμός των ατόμων της μεγάλης αυτής πληθυσμιακής ομάδας αλλά και το κόστος της φροντίδας θα αυξηθούν σημαντικά.

Η άνοια πλήττει το 8% των ανθρώπων άνω των 65 ετών. Ασθενείς, οικογένειες και κράτη πρέπει να προετοιμαστούν, για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αυξανόμενης συχνότητας της  Άνοιας παγκοσμίως.

Η ενημέρωση σχετικά με την άνοια αυξάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού, προωθεί την πρόληψη και συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Όλοι όσοι εμπλέκονται στη φροντίδα ασθενών με άνοια χρειάζονται πληροφόρηση υποστήριξη και εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της νόσου και τους τρόπους παροχής φροντίδας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενημερωθείτε!

Η είσοδος στην ενημερωτική εκδήλωση, είναι ελεύθερη.