10/03/2015

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Υπουργός κος Γ. Σταθάκης, υπέγραψε για την καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων, για τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα Ερασίνου!




Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι μετά από οργανωμένη προσπάθεια τριών μηνών, έντονη κινητοποίηση και εποικοδομητική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, πολλών Βουλευτών και του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, χθες, Δευτέρα, 9/3/2015, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την τελευταία απαραίτητη υπογραφή, του αρμόδιου Υπουργού κου Γιώργου Σταθάκη, για την παρακατάθεση των χρηματικών αποζημιώσεων, για τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα του Ερασίνου, ύψους 20,8 εκ. Ευρώ!

Η επιτυχής τελική έκβαση, υπήρξε λίγες ώρες, πριν την έναρξη της δεύτερης, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου, με μοναδικό θέμα, την λήψη απόφασης σχετικά με τις τελευταίες ενέργειες, στις οποίες θα μπορούσαμε να προβούμε, δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας, της 17ης Μαρτίου 2015, για την καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων.

Παρότι η τρίμηνη προσπάθειά μας ήταν δύσκολη και γεμάτη εμπόδια και αμφισβητήσεις, η Δημοτική Αρχή συνέχισε να μάχεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, για να φτάσει σήμερα, στην μεγάλη αυτή επιτυχία, εξασφαλίζοντας χρηματικές αποζημιώσεις ύψους 20,8 εκ. Ευρώ για τους δικαιούχους συμπολίτες μας!

Κι αυτό, σε μία χρονική περίοδο οικονομικής στενότητας και πίεσης της Κυβέρνησης, για εξεύρεση και εξοικονόμηση οικονομικών πόρων από παντού! Το γεγονός αυτό καταδεικνύει από μόνο του, το μέγεθος της επιτυχίας μας.

Είναι ενδεικτικό επίσης, της πίεσης που ασκήσαμε διαρκώς, με όλα τα μέσα και επί τρεις μήνες ως Δημοτική Αρχή, ότι σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, υπήρχε διαρκής ενημέρωση και διεκδίκηση, από κάθε αρμόδιο διοικητικό στέλεχος και πολιτικό παράγοντα!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει εκ βάθους καρδιάς, όλους τους Βουλευτές και τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, που ενδιαφέρθηκαν, κατέβαλαν προσπάθειες και άσκησαν πιέσεις για την διευθέτηση  ενός ζητήματος, που απασχολεί περίπου πεντακόσιες (500) οικογένειες συμπολιτών μας, όσον αφορά στο κομμάτι των αποζημιώσεων και το σύνολο των δημοτών και κατοίκων της περιοχής μας, όσον αφορά στην αναγκαιότητα υλοποίησης του αντιπλημμυρικού έργου!

Η σημασία του έργου είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς:

α) Θα εξαλειφθεί ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, στον δρόμο του Βαραμπά,

β) Δεν θα καταστρέφονται και δεν θα σαπίζουν απ’ τα νερά, γεωργικές καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων, ενώ

γ) Θα προστατευτεί ο Ναός της Βραυρωνίας Αρτέμιδος!

Να σημειωθεί, ότι την χθεσινή Συνεδρίαση, τίμησαν με την παρουσία τους, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί της περιοχής μας, που βοήθησαν τον αγώνα μας, όπως είναι οι Βουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ» κοι Γιάννης Δέδες, Γιώργος Πάντζας και Πάνος Σκουρολιάκος, οι Βουλευτές της «Νέας Δημοκρατίας» κα Γεωργία Μαρτίνου και οι κοι Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, ο Βουλευτής του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» κος Γιώργος Μαυρωτάς, η Βουλευτής του «ΠΑΣΟΚ» κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εκπρόσωπος και πολιτευτής των «ΑνΕλ» κος Σταύρος Πετρόπουλος, ο Βουλευτής Επικρατείας της «Νέας Δημοκρατίας» κος Βασίλης Οικονόμου, καθώς επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κος Πέτρος Φιλίππου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κος Πάρης Ευαγγελίου.  Επίσης ευχαριστούμε και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Βουλής κο Αλέξη Μητρόπουλο και τον Βουλευτή Αττικής κο Μάκη Βορίδη.

Ο αγώνας για το συγκεκριμένο θέμα δεν σταματά εδώ και θα έχουμε το νου μας μέχρι τέλους, καθώς απομένει ένα 2% για την ολοκλήρωση της διαδρομής, αν και πρόκειται για την τεχνικής φύσεως λεπτομέρεια, της δημοσίευσης της απόφασης του Υπουργού κου Γιώργου Σταθάκη, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και την διενέργεια, δύο διαδικαστικών πράξεων και υπογραφών, υπηρεσιακών παραγόντων, σε δύο Υπουργεία.

Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, να προσπαθεί και να διεκδικεί το καλύτερο για τον Δήμο Μαρκοπούλου, επενδύοντας στην οργανωμένη και σκληρή δουλειά, την συνεργασία όλων των φορέων και την αγάπη για τον τόπο μας.




Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,