27/03/2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Με την αρμόζουσα λαμπρότητα, τιμή και περηφάνια, πραγματοποιήθηκε και φέτος, ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, στον Δήμο Μαρκοπούλου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Κάτω από τη συνεχή και δυνατή βροχή, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, τιμώντας έτσι με την παρουσία του, τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, καθώς επίσης και αθλητές των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου μας, που συμμετείχαν στην παρέλαση, αψηφώντας την βροχή, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, που θυσίασαν τα πάντα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας. Το χειροκρότημα όλων, ήταν ακόμη πιο δυνατό και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνιας ακόμη πιο υψηλό. 


Οι μουσικοί ήχοι της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, με Μαέστρο τον κο Πάρη Μαμμά, συνόδευσαν για μία ακόμη φορά την παρέλαση, δίνοντας τον σωστό βηματισμό σε μαθητές και μαθήτριες.

Πριν την παρέλαση, τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου, την οποία ακολούθησε η τιμητική Τελετή στο Μνημείο Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη και από τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας Αττικής, Συλλόγων, Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και των Σχολείων του Δήμου μας. 

Στεφάνι κατέθεσε και ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και Κοσμήτορας της Βουλής κος Νάσος Αθανασίου.

Ο Δήμαρχος κος Σωτήρης Μεθενίτης, ανέφερε στον χαιρετισμό του, πως θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή μας, προς αυτούς που θυσίασαν τη ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, να τους αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής, συμμετέχοντας στην παρέλαση, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έτσι, αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε ικανοί μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις, μοιάζοντας έστω και ελάχιστα, σε αυτούς που μας απελευθέρωσαν.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!