03/02/2015

H περιπέτεια «Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ» και η ξεκαρδιστική κωμωδία «Samba», στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις»


Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», εξασφάλισε και παρουσιάζει την περιπέτεια «Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ» και τη ξεκαρδιστική κωμωδία «Samba», από την Πέμπτη 5, έως και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.


Ο Απρόβλεπτος κος Σπίβετ
(The Young and Prodigious T.S. Spivet)

Προβολές: 7.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Ζαν Πιερ Ζενέ

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζούντι Ντέιβις, Κάθι Μπέιτς

Βασισμένη στο βιβλίο του Ρέιφ Λάρσεν «The Selected Works Of T.S. Spivet», είναι η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Ζαν Πιέρ Ζενέ, σκηνοθέτη των ταινιών «Αμελί» και «Delicatessen», μετά το «Alien Resurrection» το 1997.

Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες ενός παιδιού – θαύματος, του T.Σ. Σπίβετ, που διαθέτει ένα χάρισμα στη χαρτογράφηση. Ο νεαρός είναι επίσης σταθερός συνεργάτης του μουσείου Smithsonian, το οποίο πιστεύει ότι συνεργάζεται με έναν μεσήλικα κύριο. Στην πραγματικότητα, υπεύθυνος για τους χάρτες του μουσείου, είναι ένας πανέξυπνος και ταλαντούχος δωδεκάχρονος. Όταν το μουσείο θα του προσφέρει μια σταθερή δουλειά στην Ουάσινγκτον, ο T.Σ. Σπίβετ θα πάρει την απόφαση να ταξιδέψει με τρένο μέχρι εκεί, διασχίζοντας τη χώρα και χαρτογραφώντας τα πάντα…

Στο ρόλο του μικρού είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Κάιλ Κάτλετ (“Unforgettable”), ενώ δίπλα του θα δούμε τις υποψήφιες για Όσκαρ Έλενα Μπόναμ Κάρτερ (“The King’s Speech”, “Great Expectations”) και Τζούντι Ντέιβις (“Ηusbands and Wifes”, “A passage to India”). Συμπρωταγωνιστούν οι Κάλουμ Κιθ Ρένιμ και Κάθι Μπέιτς.






Samba

Προβολές: 9.00 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Ομάρ Σι, Σαρλότ Γκέινσμπουργκ, Ταχάρ Ραχίμ, Ίζια Ιζλαν

Μετά την τεράστια κινηματογραφική επιτυχία των «Άθικτων», μια από τις πιο όμορφες και αισιόδοξες  ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, το χρυσό σκηνοθετικό δίδυμο από τη Γαλλία βάζει πλώρη για μια ακόμη ξεκαρδιστική κωμωδία. Στο ίδιο πνεύμα με τους «Άθικτους», η «Σάμπα» είναι μια κοινωνική κωμωδία που αφηγείται μια συγκινητική και παγκόσμια ιστορία με χαρακτήρες προσφιλείς και οικείους. Ο Oμάρ Σι, από τους «Άθικτους», υποδύεται αυτή τη φορά έναν παράνομο μετανάστη.


Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) εξασφάλισε για φέτος, ακόμη περισσότερες προσφορές για το κοινό:

Είσοδος 5 Ευρώ για φοιτητές, ανέργους και μαθητές (έως 17 ετών).

Κάθε Τετάρτη, όλοι μπορούν να αγοράζουν δυο εισιτήρια, στην τιμή του ενός, μόνο με 7 Ευρώ!


ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990 23924


Καλές Προβολές!