15/01/2015

Η συλλογή πλαστικών καπακιών αποδίδει «καρπούς» στον Δήμο Μαρκοπούλου!


Ένα ακόμα ολοκαίνουργιο αναπηρικό αμαξίδιο, παραδόθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014, για την πολύμηνη ενεργή συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου, στη δράση του Συλλόγου, για συλλογή πλαστικών καπακιών.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρίας Κιμπιζή και των υπευθύνων της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Η ημέρα παράδοσης, συνέπεσε με τα γενέθλια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, γεγονός που μας χαροποίησε διπλά!

Από τον Αύγουστο 2013, ο Δήμος Μαρκοπούλου ξεκίνησε τη δυναμική του συμμετοχή στη δράση του Συλλόγου, για τη συμπαράσταση στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, συγκεντρώνοντας πλαστικά καπάκια από εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά, γάλα, χυμούς, κρασί, λάδι, απορρυπαντικά και από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Πρόκειται για μία κίνηση με διπλό όφελος, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων στα παιδιά με κινητικά προβλήματα, που τα χρειάζονται και αφετέρου, αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας.

Μόνο κατά το τρίμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα και με την ευχαριστήρια επιστολή του «Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων», ο Δήμος έχει παραδώσει στο Σύλλογο, τρεις (3) τόνους καπάκια, χάρη στην συγκινητική συνδρομή όλων, που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και ενέταξαν τη συλλογή καπακιών στην καθημερινότητά τους.

Το αναπηρικό αμαξίδιο παρέδωσαν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, ο κ. Κων/νος Νάνος, ο κ. Θεόδωρος Καράκης και ο κ. Δημήτριος Χρόνης, εθελοντές και εκπρόσωποι του Συλλόγου, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμο Μαρκοπούλου για την μεγάλη συμβολή του στην προσπάθειά του για στήριξη των Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Βεβαίως, η συλλογή πλαστικών καπακιών συνεχίζεται!

Ακολουθεί η ευχαριστήρια επιστολή του «Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων», προς τον Δήμο Μαρκοπούλου: