21/01/2015

Δυό πολύ θετικές δεσμεύσεις από τον Πρωθυπουργό κο Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Μαρκοπούλου, για την πόλη μας!


Την Τρίτη, το μεσημέρι στις 12:30 μμ, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισκέφθηκε τον Δήμο Μαρκοπούλου, στα πλαίσια σχετικής περιοδείας. 

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό και τον οδήγησε στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου, όπου ακολούθησε συγκεκριμένη ενημέρωσή του για τα βασικά αιτήματα και προβλήματα του Δήμου Μαρκοπούλου από τον Δήμαρχο, αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων, από τους αντίστοιχους Δημάρχους, κο Γιώργο Σοφρώνη (Δήμαρχο Σαρωνικού), κο Δημήτρη Λουκά (Δήμαρχο Λαυρεωτικής) και κο Δημήτρη Κιούση (Δήμαρχο Κορωπιού).

Ο Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε, ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κος Κ. Σκρέκας, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της  εκταμίευσης των 20,8 εκατομμυρίων Ευρώ, για την πληρωμή των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους ιδιοκτήτες, από την Απαλλοτρίωση του Ερασίνου, κατόπιν σχετικής παρέμβασης του Δημάρχου Μαρκοπούλου!

Όσον αφορά δε, στα δύο ακόμη ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο κο Σωτήρη Μεθενίτη, σχετικά με την Αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη και την Σχολική Στέγη, ο Πρωθυπουργός τόνισε, πως η χρηματοδότηση με 21 εκ. Ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, του έργου της Αποχέτευσης στο Παραλιακό Μέτωπο του Πόρτο Ράφτη, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ποιοτικού τουρισμού στην περιοχή και για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και δεσμεύτηκε να την στηρίξει οπωσδήποτε! 

Για το ζήτημα της Σχολικής Στέγης, υποσχέθηκε, ότι θα εξετάσει σοβαρά την πρόταση αξιοποίησης των πενήντα (50) στρεμμάτων, εκ των 1.050 του Ο.Δ.Ι.Ε, για την δημιουργία Σχολικών Εγκαταστάσεων, εξέλιξη η οποία θα έλυνε το πρόβλημα της έλλειψης Σχολικής Στέγης στον Δήμο μας, για τις επόμενες δεκαετίες!

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή, της Βουλευτού κας Γεωργίας ΜΑΡΤΙΝΟΥ, σε αυτό το ζήτημα, καθώς μεσολάβησε επανειλημμένα στο πρόσφατο παρελθόν, για την πραγματοποίηση κρίσιμων ραντεβού του Δημάρχου Μαρκοπούλου, με αρμόδια υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Εθν. Οικονομίας.

Μνεία έγινε ακόμη από τον Πρωθυπουργό, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων από τους υπόλοιπους Δημάρχους, στην ανάγκη επέκτασης της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο, ενώ υποστήριξε πως έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, για την εξέλιξη της διαδικασίας επέκτασης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο, ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα ενώσει δύο λιμάνια και θα τονώσει την τοπική αγορά της Αν. Αττικής.