15/01/2015

Στην τελική ευθεία η εκταμίευση 20,8 Εκατομμυρίων Ευρώ, για την απαλλοτρίωση του Ερασίνου!

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015, με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Σωτήρη Ι. Μεθενίτη,  συνάντηση στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, παρουσία και της Υφυπουργού και Βουλευτού Αττικής κας Εύης Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το θέμα της εκταμίευσης των χρημάτων, για την οριστική αποζημίωση των ακινήτων, για τη διευθέτηση του ρέματος του Ερασίνου.

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδης, προχθές υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, για την έγκριση ένταξης χρηματοδότησης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015, προϋπόθεση απαραίτητη για την εκταμίευση των 20,8 Εκατομμυρίων Ευρώ και χρειάζεται άμεσα, μια ακόμη υπογραφή, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα (με τον οποίο υπήρξε μια πρώτη τηλεφωνική επαφή), προκειμένου να προχωρήσει ομαλά και μέσα στο κρίσιμο διάστημα, μέχρι τις 17 Μαρτίου 2015, η εκταμίευση των χρημάτων και η πληρωμή των οφειλόμενων ποσών στους δικαιούχους ιδιοκτήτες.

Η υπογραφή του σχετικού εγγράφου, απ’ τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Σκρέκα, δόθηκε διαβεβαίωση, ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ευχαριστεί τους εμπλεκόμενους Υπουργούς κ. κ. Χρυσοχοϊδη και Σκρέκα, για την ανταπόκρισή τους, όπως και την Υφυπουργό κα Χριστοφιλοπούλου, για την μεσολάβησή της στην προώθηση της οριστικής διευθέτησης του ζητήματος της πληρωμής της απαλλοτρίωσης.

Λόγω μάλιστα της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας, η διευθέτηση εκ μέρους της πολιτείας της εκκρεμότητας αυτής, θα αποτελέσει οικονομική ανάσα ζωής, για εκατοντάδες δικαιούχους συμπολίτες μας.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, θα προβεί τάχιστα σε κάθε άλλη αναγκαία ενέργεια  για την εκταμίευση και παρακατάθεση των χρημάτων και θα ενημερώσει αμέσως τους δημότες μας!