30/04/2014

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Από τη Σύλληψη, στην Υλοποίηση: ένα Έργο Γεννιέται

Το Γραφείο Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), σε συνεργασία με το Δήμο Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. “Βραυρώνιος”, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Από τη Σύλληψη, στην Υλοποίηση: ένα Έργο Γεννιέται», του Εργαστηρίου Σχεδίου της Α.Σ.Κ.Τ. με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Γιώργο Kαζάζη, τη Δευτέρα 5 Μαϊου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το “έργο” ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα, που κάνει ένας εικαστικός, για να φτάσει στον τελικό του στόχο. Η διαδρομή που ακολουθεί, η ίδιαη διαδικασία, ο τρόπος, η στρατηγική, οι προβληματισμοί του και η ιδέα πίσω από το έργο: Aπό την σύλληψη, στο μυαλό του καλλιτέχνη, μέχρι την υλοποίηση.

Στην έκθεση συμμετέχουν και παρουσιάζουν τα έργα τους, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών: Κλαουδάτος Μιχάλης, Κολυμπάρη Κική, Κριτσωτάκης Δημήτρης, Μανουρά Μαρία, Μεθενίτη Ευδοκία, Μωραΐτης Φανούρης, Μωραΐτη Αιμιλία, Σαμψάκη Φιλιώ.

Έμφαση δίνεται και στην εκπαιδευτική χροιά της έκθεσης, καθώς προς το κοινό, όπως και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στην Α' βάθμια και Β' βάθμια εκπαίδευση, με στόχο τη γνωριμία με τη σύγχρονη τέχνη και τη σύνδεση με την ιστορία της τέχνης. Τα σχολικά τμήματα που θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στο τέλος της ξενάγησης, σε ένα ομαδικό έργο σε εξέλιξη, που θα εκτίθεται, μαζί με αυτά των φοιτητών.

Για την ομαλότερη διεξαγωγή των ξεναγήσεων στο χώρο της έκθεσης, παρακαλούνται οι Σύλλογοι, φορείς, και ομάδες επισκεπτών άνω των οκτώ (8) ατόμων, που επιθυμούν να συμμετέχουν, να το δηλώσουν στο Δημοτικό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, τηλεφωνικά στο 2990 71706, με fax στο 22990 85270, μεemail στο: kimpizi@markopoulo.gr

Στην έκθεση αυτή θέτονται ερωτήματα, κατά πόσο ο ίδιος ο “τρόπος” του κάθε καλλιτέχνη, μπορεί να εξυπηρετεί ένα νόημα, οι μέθοδοι του καλλιτέχνη και ποιος ο ρόλος του καλλιτέχνη στην μετάδοση του συναισθήματος.

Μέσα από την πληθώρα των εικαστικών εκφράσεων και μέσων, στην σύγχρονη εποχή, διακρίνουμε μια και μόνη αλήθεια: Εικαστικά δεν σημαίνει μόνο ζωγραφική στις δύο διαστάσεις. Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού εκείνο που έχει σημασία στην τέχνη, είναι η έκφραση συναισθημάτων.

Η ποικιλία των μέσων είναι αυτονόητη στην εποχή της εικόνας, του internet, της ταχύτητας της πληροφορίας. Η επιλογή του κατάλληλου μέσου έχει ιδιαίτερη σημασία για την υλοποίηση και τελικά για το τελικό νόημα του έργου: Χαρτί, μουσαμάς, χρώμα ή ασπρόμαυρο, video, φωτογραφία, κατασκευή, εγκατάσταση, performance κ.α. . Το μέσο και το υλικό, συνεπικουρούν στο τελικό αποτέλεσμα.

Μέσα από την «επεξεργασία» του υλικού, τον πειραματισμό, την παρατήρηση, κατανοούμε την ουσιώδη και θεμελιώδη έννοια των σχέσεων: σχέσεις μεγεθών, σχέσεις εννοιών, σχέσεις χρωμάτων. Οι σχέσεις αυτές, αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές σχεδίου και τελικά, το βασικό ορισμό του σχεδίου.

Οι μη εξοικειωμένοι με τη σύγχρονη τέχνη και τα ζητήματα που θέτονται μέσα από αυτή, θα δουν με βεβαιότητα, ότι η κατανόηση της τέχνης, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ειδικώνγιατί τελικά το ταλέντο, είναι το ίδιο το ενδιαφέρον μας, για το αντικείμενό της ενασχόλησης μας.

Έκθεση Εργαστηρίου Σχεδίου Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.)
Υπεύθυνος καθηγητής: Γιώργος Καζάζης
Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ Αθήνας, μέλος του ΔΕΠ της ΑΣΚΤ.

Χώρος έκθεσης:
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου
Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής

Διάρκεια έκθεσης:
5 – 31 Μαϊου 2014 

Ωράριο:
Καθημερινές και Σάββατα 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.
Κυριακές 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Περισσότερα »

Δημότη Μαρκοπούλου ΔΡΑΣΕ! : ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ

Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια από τότε που πήρα τη μεγάλη, για μένα, απόφαση να κατοικήσω μόνιμα στο Πόρτο Ράφτη. Τα κίνητρα ήταν πολλά και πιστεύω κοινά με πολλούς από όσους πήραν την ίδια απόφαση, πριν ή και μετά από μένα… Όμορφος κι ευλογημένος τόπος, βλέπετε, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης, αλλά κυρίως με ποιότητας ζωής τέτοια, που παρά τις τεράστιες ελλείψεις, δε με οδήγησε στιγμή να μετανιώσω για την απόφαση αυτή!

Αυτό για το οποίο έχω μετανιώσει είναι που όλα αυτά τα χρόνια επέτρεψα με την ανοχή ή και την αδιαφορία μου να γίνονται τεράστια εγκλήματα εις βάρος του τόπου μου… ΟΧΙ ΠΙΑ! Στο εξής κλείνει το κεφάλαιο της εγκληματικής αδράνειας και της παθητικής αποδοχής των κακώς κείμενων που οδηγούν τον τόπο μας, με μαθηματική ακρίβεια, σε κρανίου τόπο! Ήρθε ο καιρός να μπει ένα οριστικό τέλος στη νοοτροπία του «διαίρει και βασίλευε» των φανατικών «τσιφλικάδων»!

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα όνειρα που έχω για τον τόπο μας, με την ελπίδα,  να είναι κοινά με τα δικά σας και να μας οδηγήσουν να τα πραγματοποιήσουμε….

-          Θέλω καθαρές όλες τις περιοχές του Δήμου! Η καθημερινή συγκομιδή των απορριμμάτων αποτελεί απαραίτητα προϋπόθεση για να μην καταντήσει ο Δήμος χωματερή!

-          Θέλω καθαρή τη θάλασσα, τόσο στις παραλίες όσο και στο λιμάνι με αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα στους παραβάτες, για να μην καταντήσει από πηγή ζωής σε βαλτότοπο!

-          Θέλω να συνεχίσω να αναπνέω καθαρό αέρα! Απορρίπτω ευκαιριακές επιλογές ανάπτυξης (εργοστάσια βιομάζας, αποτεφρωτήρια κ.α) και επιλέγω εμπεριστατωμένες προτάσεις ανάπτυξης, που δε θα καταδικάζουν το περιβαλλοντικό μέλλον του τόπου.

-          Θέλω ισονομία και δικαιοσύνη για όλους τους δημότες! Έχει γίνει θεσμός σε αυτό το Δήμο οι νόμοι να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων και κυρίως των «πελατών» της εκάστοτε διοίκησης… Μέχρι πότε;

-          Θέλω οργανωμένο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης! Σε ένα Δήμο μου έχουν δοθεί τεράστια ποσά σε μελέτες έργων που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν, είναι απαράδεκτο να πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες , να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά για διαρροές νερού και να μην υπάρχει προσιτή, οικονομικά, λύση για την εκκένωση των βόθρων.

-          Θέλω ασφαλείς δρόμους και δημιουργία πεζοδρομίων και ποδηλατοδρομίου! Είναι απαράδεκτο εν έτει 2014, να θρηνούμε θύματα από την ανυπαρξία τέτοιων, βασικών, υποδομών (δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, ανενεργοί σηματοδότες, ανύπαρκτες διαβάσεις πεζών κ.α.) για μια πόλη. Είναι ανήκουστο να κλείνονται οι δημότες στα σπίτια τους μόλις αρχίσουν τα πρωτοβρόχια γιατί δρόμοι και λεωφόροι μετατρέπονται σε απροσπέλαστα, χειμαρρώδη ποτάμια.

-          Θέλω τη δημιουργία δικτύου δημοτικής συγκοινωνίας! Τα κόστη των μετακινήσεων αυτή τη στιγμή, τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο είναι τεράστια για όλους μας. Είναι τραγελαφικό για έναν Δήμο τέτοιας έκτασης να μην υπάρχει  δυνατότητα για κάθε δημότη στην οικονομικά προσιτή ή δωρεάν μετακίνηση τόσο εντός των συνόρων του Δήμου, όσο και στις όμορες περιοχές.

-          Θέλω τη δημιουργία πλατειών και παιδικών χαρών! Στο Πόρτο Ράφτη δεν υπάρχουν σημεία συνάντησης μικρών και μεγάλων, ενώ στο Μαρκόπουλο οι πλατείες είναι δημιουργήματα χωρίς όραμα λειτουργικότητας, κυρίως για την πρόκληση εντυπώσεων.  Αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι να μαστίζονται και οι δύο περιοχές από την έλλειψη κοινωνικού ιστού.

-          Θέλω ασφαλή σχολικά συγκροτήματα! Σε ένα Δήμο της δικής μας δυναμικής, είναι επιεικώς τριτοκοσμικό να λειτουργούν σχολεία σε κοντέινερ, με ανύπαρκτες υποδομές ασφάλειας και υγιεινής, με «δανεικούς» καθηγητές και δασκάλους και τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό υλικό.

-          Θέλω τη δημιουργία ειδικών χώρων απασχόλησης της εφηβικής και μετεφηβικής ηλικίας! Είναι απαράδεκτο οι νέοι – η ελπίδα του κάθε τόπου- να μην μπορούν να βρουν καταφύγιο σε λειτουργικούς χώρους που θα τους παρέχουν το κίνητρο να επιδοθούν σε δημιουργικές ασχολίες (αθλητισμός, μουσική, λογοτεχνία, φυσιολατρία κ.α.) και αντιθέτως να οδηγούνται, από την έλλειψη ενδιαφερόντων και πληροφόρησης στη χρήση εθιστικών ουσιών και λοιπές δραστηριότητες που υπονομεύουν το μέλλον τους.

-          Θέλω τη δημιουργία θέσεων εργασίας! Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Ας τις εκμεταλλευτούμε σωστά για να αντιμετωπιστεί επιτέλους η μάστιγα της ανεργίας, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

-          Θέλω να αναπτυχθεί ο τουρισμός στον τόπο μου. Είναι απορίας άξιο πώς ένας δήμος με αρχαιολογικό χώρο, με εκκλησιαστικό ενδιαφέρον και ορειβατικές προδιαγραφές δεν έχει φροντίσει να τα εκμεταλλευτεί ούτε στο ελάχιστο, για να βοηθήσει στην προβολή του τόπου και κατ’ επέκταση στην οικονομική ανάπτυξή του.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμα θέλω… Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι να σας κουράσω με ένα κατεβατό από φλυαρίες… Αυτό που ζητάω σαν νέος άνθρωπος, που πονάει γι’ αυτόν τον τόπο, είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ! Να χαίρομαι που ζω εδώ και όχι να κάνω θυσίες για να συνεχίσω να μένω εδώ! Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς, πόσες φορές άκουσε προεκλογικές υποσχέσεις για ένα καλύτερο αύριο, που όμως ξεχάστηκαν από την επομένη κιόλας των εκλογικών αποτελεσμάτων. ΑΡΚΕΤΑ! Ας κλείσουμε τα αφτιά σε όλους αυτούς που, επί σειρά ετών, μας κορόιδεψαν! Ας γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που αδιαφόρησαν για το παρόν και το μέλλον μας!

Ο ρόλος των δημοτικών εκλογών είναι να αναδείξουν τον ανώτατο άρχοντα του κάθε τόπου, που με τη σωστά οργανωμένη «ομάδα» του θα καταφέρει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας και θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη του τόπου. Αν ο καθένας από εμάς, βάλει στην άκρη τα κομματικά του πιστεύω καθώς επίσης και τα ατομικά του συμφέροντα και αρχίσει να ελέγχει έναν-έναν τους υποψήφιους συνδυασμούς για το Δήμο Μαρκοπούλου, πιστεύω θα βρει την απάντηση στην αιώνια ερώτηση«Ποιος είναι κατάλληλος για να διοικήσει τον τόπο;»

Αν είχατε μία επιχείρηση, στα πρόθυρα παραγωγικού τέλματος, τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέγατε το Γενικό Διευθυντή ποια θα ήταν; Φαντάζομαι πως τα χαρακτηριστικά του θα ήταν ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ στη διοίκηση, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ σωστά δομημένο, με υλοποιήσιμες ιδέες.  Η αναγωγή λοιπόν, είναι πολύ εύκολη και στην περίπτωση του Δήμου μας… Γιατί ο Δήμος είναι η επιχείρηση που ανήκει σε όλους τους δημότες!

Ψηφίστε λοιπόν, με το χέρι στην καρδιά, αυτόν που πρωτίστως ΘΕΛΕΙ και μετέπειτα ΜΠΟΡΕΙ να δώσει στον τόπο αυτό που του αξίζει… Το ΟΡΑΜΑ και την ΟΡΓΑΝΩΣΗ που συνεπάγονται την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! Τη ΔΥΝΑΜΗ που χρειάζεται για ένα καλύτερο αύριο! Ψηφίστε την κίνηση που θα δώσει ΕΛΠΙΔΑ σε σας και στα παιδιά σας! Η μαγεία των ονείρων κρύβεται στην ελπίδα ότι μια μέρα θα πραγματοποιηθούν… Τα αέναα όνειρα καταντούν εφιάλτες!

Δέσποινα Τριανταφύλλου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»





Περισσότερα »

Έναρξη Διαδικτυακής Παρακολούθησης Εκλογικών Δαπανών

Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΗΛΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του καταδρομέα Κωνσταντίνου Ηλία, ο οποίος έπεσε υπέρ πατρίδος στην Κύπρο, τη νύχτα 21/22 Ιουλίου 1974, συμμετέχοντας στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ».

Η παραπάνω τελετή, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00, στην Πλατεία Αθανασίου Πετούρη, του Δήμου Μαρκοπούλου. 


Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.
Περισσότερα »

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΝΟΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                                 Μαρκόπουλο: 30-04-2014
  ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                            
       Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                  Αρ. Πρωτ.: 8466                           

Καλείσθε να παραστείτε την Δευτέρα, 5η Μαΐου 2014 και ώρα 12η μεσημβρινή στην αίθουσα συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, στην ένατη συνεδρίαση έτους 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης,  επί του  κατωτέρω μοναδικού θέματος  της Ημερήσιας Διάταξης:

Λήψη απόφασης για χωροθέτηση, αδειοδότηση και ανάθεση της διοργάνωσης της θρησκευτικής εμποροπανήγυρης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Δήμο Μαρκοπούλου.



Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΑΒΑΣΑΚΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Περισσότερα »

Κοινωνία Προοπτικής: Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

«Οι πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου
έδωσαν το δικό τους ξεκάθαρο μήνυμα.»


Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Κοινωνία Προοπτικής» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Αλλαγιάννη τέλεσε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Μαρκόπουλο, τη Δευτέρα 28 Απριλίου.
«Μέχρι και ο Θεός είναι μαζί μας» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Αλλαγιάννης, καθώς μετά την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε την ίδια ημέρα σε όλη την Αττική, ο ήλιος έκανε μεγαλειωδώς την εμφάνισή του.
Η παρουσία 400 και πλέον δημοτών έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα της αλλαγής προς κάθε κατεύθυνση. Οι πολίτες του Μαρκόπουλου και του Πόρτο – Ράφτη θέλουν να γυρίσουν σελίδα στα δημοτικά πράγματα και αυτό θα κάνουν στις 18 Μαΐου, επιλέγοντας το συνδυασμό «Κοινωνία Προοπτικής». Η αλλαγή Δημοτικής Αρχής δεν είναι επιθυμία, είναι ανάγκη για να μπορέσει ο Δήμος Μαρκοπούλου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του σήμερα αλλά κυρίως του αύριο.

Η ομιλία του κου Κώστα Αλλαγιάννη έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες,
Φίλες και Φίλοι,

Είναι τρομερή η συγκίνηση που νιώθω μπροστά σ’ αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μαζική ανταπόκριση στο κάλεσμά μας. Η παρουσία σας εδώ σήμερα, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.
Οι πολίτες του Μαρκόπουλου και του Πόρτο – Ράφτη, θέλουν να γυρίσουν σελίδα στα Δημοτικά πράγματα.
Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τον τόπο μας. Απευθυνόμαστε σ’ εσάς κοιτάζοντάς σας στα μάτια. Σας ξέρουμε και μας ξέρετε. Δεν είμαστε Αυτοί. Είμαστε Εσείς. Είμαστε ένα κομμάτι από εσάς. Ένα κομμάτι από την καθημερινότητα του τόπου μας. Ένα κομμάτι που θέλει να μην αφήσει την ελπίδα για καλύτερες μέρες να σβήσει.
Αλλάζουμε Δημοτική αρχή.
Αλλάζουμε τον Δήμο μας.

Όχι, γιατί εμείς το θέλουμε. Αλλά γιατί πρέπει.
Γιατί επιβάλλεται να αλλάξουν πολλά στον Δήμο μας, για εμάς και τα παιδιά μας που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου. Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκλέξουν μία νέα αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η θητεία θα είναι μακρά. Πρέπει να σκεφτούμε καλά την επιλογή που θα κάνουμε. Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.
Έτσι λοιπόν  πήραμε την πρωτοβουλία να δώσουμε στους συνδημότες μας την ευκαιρία μιας εναλλακτικής επιλογής, μίας προοπτικής απέναντι στο αδιέξοδο της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία που ζήτησε το 2010. Και πολύ γρήγορα την έχασε, μαζί με τους πιο ικανούς ανθρώπους που την πλαισίωναν. Αλήθεια, έχει μετρήσει ο απερχόμενος Δήμαρχος, πόσες είναι οι απώλειες των στενών συνεργατών του; Εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων και μη;
Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι το κατεξοχήν σύμβολο του τοπαρχισμού με τους αυλικούς του, τα ρουσφέτια και την πελατοκρατία, την εξάρτηση και την προσωπική εξαθλίωση του ψηφοφόρου από την πολιτική και οικονομική εξουσία του τοπάρχη.
Ο απερχόμενος δήμαρχος είναι το πρότυπο του πολιτικού Μεσσία σε αποσύνθεση,  που εκπέμπει δέος και φόβο στους ψηφοφόρους, που τους κάνει να αισθάνονται την αναγκαιότητα και την αναντικατάσταση της ύπαρξής του, καθώς και την αποκλειστική ταύτισή του με την εξουσία. Με άλλα λόγια, μετά από εμένα το χάος.

Όμως, το πρότυπο αυτό είναι πλέον στο τέλος του. Διότι αποτελεί την κύρια αιτία της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής παρακμής της χώρας μας. Το πρότυπο αυτό συνοδεύεται από μία μορφή άσκησης της εξουσίας η οποία χαρακτηρίζεται από φαυλότητα, υποταγμένη καμαρίλα, κοροϊδία και περιφρόνηση του ψηφοφόρου.
Αυτό φαίνεται από τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τα χλευαστικά σχόλια που κατά καιρούς χρησιμοποιεί ο απερχόμενος Δήμαρχος και οι ελάχιστοι περί αυτόν, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για τους συνεργάτες μου. Αποδεικνύοντας έτσι ότι ο συνδυασμός του κυρίου Μεθενίτη μόνο κατ’ επίφαση πηγαίνει μπροστά, ενώ στην ουσία είναι ο συνδυασμός του «ΠΑΜΕ ΠΙΣΩ»
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι με τη σημερινή δημοτική αρχή, ο δήμος μας από πόλος έλξης που διατυμπανίζεται, δεν είναι ούτε καν πόλος διέλευσης! Με εσφαλμένες επιλογές προσώπων, με λανθασμένους χειρισμούς και επιζήμιες, αιφνιδιαστικές και απρόβλεπτες αποφάσεις, πορεύεται δέσμιος συμφερόντων και όμηρος άδηλων συνεργασιών. Μια δημοτική αρχή με το ύφος και το ήθος της εξουσίας, έδειξε ότι αδιαφορεί για τον πολίτη, αρνείται τον δημοκρατικό έλεγχο, αποστρέφεται τους κανόνες της διαφάνειας και κλείνει τα μάτια στα συμφέροντα των δημοτών της. Μια δημοτική αρχή που για να κρατηθεί στην εξουσία έχει επιδοθεί σε ένα όργιο ρουσφετιών, ταξίματος και εξαγοράς ψήφων. Ό,τι δεν έχει γίνει τα τρία προηγούμενα χρόνια γίνεται με τη μορφή μπαλώματος τους τελευταίους μήνες και κυριολεκτικά όποιος προλάβει.

Φίλες και φίλοι,
Όλοι εδώ σήμερα έχουμε ένα κοινό όραμα που διαπερνά την ψυχή και τον νου μας.

Την αναγέννηση του Δήμου μας.

Αποφασίσαμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πούμε
 δεν πάει άλλο.
Διεκδικούμε την αυτοδυναμία στις εκλογές του Μαΐου για το Δήμο μας. Κάνουμε την υπέρβαση στις στείρες ιδεολογικές τοποθετήσεις και ανοίγουμε το δρόμο, τη λεωφόρο της συνεργασίας. Η λύση στην κρίση δε μπορεί να δοθεί μέσα από τις παραδοσιακές ατέρμονες και άκαρπες αντιπαραθέσεις και συζητήσεις. Βάζουμε το κεφάλι κάτω και κοιτάμε πρώτα απ’ όλα να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Να επαναφέρουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια στις σχέσεις Δήμου με τους πολίτες, να αντιμετωπίσουμε με σχέδιο και πρόγραμμα τα καθημερινά μας προβλήματα, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα υποδομών, για το Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο. Ζούμε όλοι μαζί στον ίδιο τόπο. Έχουμε κοινό όραμα, την ανάπτυξη σε μια κοινωνία με προοπτική.
Ενωμένοι, με ήθος, εντιμότητα, ευπρέπεια, χωρίς εξαρτήσεις προσωπικές ή κομματικές μπορούμε να κάνουμε το όραμα της προόδου του Δήμου μας, πράξη!

Υπάρχει προοπτική, αρκεί να το πιστέψουμε και να κινηθούμε όλοι μαζί, αλληλέγγυοι και δεμένοι προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είναι κάτι που μας αξίζει.

Φίλες και φίλοι,
Με ξέρετε και σας ξέρω. Ξέρετε καλά τον Κώστα Αλλαγιάννη. Τον επαγγελματία δικηγόρο, τον οικογενειάρχη, τον επί 20 χρόνια Δημοτικό Σύμβουλο που πέρασε από όλες τις βαθμίδες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με γνωρίζετε από τον ήπιο λόγο μου, αλλά και από τον δυναμικό χαρακτήρα μου, όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά. Ξέρετε ότι δεν είμαι οπαδός της συκοφαντίας, των ύβρεων και των χτυπημάτων κάτω από τη μέση.
Είμαι οπαδός της αντιπαράθεσης μέσω επιχειρημάτων, της καταγγελίας μέσω αποδείξεων, της αδιάκοπης προσπάθειας για την τήρηση των υποσχέσεων.
 Γνωρίζετε ότι θέλω να τιμώ πάντα την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συμπολίτες μου. Αυτό και έκανα με την παραίτησή μου από τη θέση ευθύνης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί έβλεπα ότι η έλλειψη βούλησης, διαφάνειας και συνέπειας της Δημοτικής Αρχής, με οδηγούσαν στο δρόμο της μη τήρησης όλων όσων είχαμε δεσμευτεί. 

Φίλες και φίλοι,
Σε λίγες μέρες θα πάρετε το αναλυτικό μας πρόγραμμα για τη δημοτική μας θητεία 2014-2019. Ένα πρόγραμμα που διαμορφώσαμε μαζί σας. Ακούσαμε τις ανάγκες σας, μελετήσαμε τις προτάσεις σας, σχεδιάσαμε με καταξιωμένους επιστήμονες ένα πρόγραμμα δράσεων και έργων.
Σήμερα είμαστε εδώ για να «ανοίξουμε» την πρώτη πόρτα διαλόγου μαζί σας. Εγκαινιάζουμε το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας και θέλουμε να σας έχουμε κάθε μέρα κοντά μας.
Μαζί σας θα είμαστε όλοι η ομάδα του ψηφοδελτίου Νίκης του συνδυασμού μας. Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιτυχημένοι στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Άνθρωποι του μόχθου, με ένα κοινό γνώρισμα. Την αγάπη για τον τόπο μας, το Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.
Ένας συνδυασμός του οποίου η σύνθεση απαρτίζεται κατά μεγάλο ποσοστό από γυναίκες. Το γυναικείο ένστικτο και η τόλμη είναι γνωστό ότι πολλές φορές υπερτερούν του αντρικού. Το θάρρος των γυναικών του συνδυασμού μας ας αποτελέσει οδηγό και πηγή έμπνευσης για όλους μας. 
Στο σύνολό τους είναι άνθρωποι που θα παλέψουν, που θα κερδίσουν τις ευκαιρίες που η Αυτοδιοίκηση θα βρει στο δρόμο της τα επόμενα πέντε χρόνια. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες. Πραγματικοί εργάτες της αλλαγής του Δήμου μας. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Αφήνουμε στην άκρη, τοπικές και άλλες διχαστικές αντιλήψεις. Σε αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να επικρατήσουν ούτε ανέξοδοι λαϊκισμοί, ούτε πρακτικές κατεστημένου. Το νέο και το άφθαρτο θα επικρατήσει. Στοχεύουμε σε δυναμικές παρεμβάσεις και σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είμαστε, μια κοινωνία προοπτικής!

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την αποψινή συμμετοχή σας στην πρώτη προεκλογική μας ομιλία.
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση θέλω να σας παρουσιάσω τους Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Κοινωνία Προοπτικής».
Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.  Τους ευχαριστώ που επέλεξαν να αγωνιστούν δίπλα μου σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για όλους μας με μοναδικό σκοπό την αγάπη για τον τόπο μας.
Σας παρουσιάζω τους συνεργάτες μου Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού «Κοινωνία Προοπτικής»
1.
Βλαχογιάννη Μεθενίτη Σταματίνα
Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης
2.
Βλαχόπουλος Γιώργος
Πολιτικός Μηχανικός
3.
Γιαννάκης Γιώργος
Επιχειρηματίας
4.
Γιαννάκης Κωνσταντίνος
Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος
5.
Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα
Ελεύθερη Επαγγελματίας
6.
Γκεμίση Μπούκη Έλενα
Ιδιωτική Υπάλληλος
7.
Δακορώνιας Γιάννης
Ιατρός Κ.Υ. Μαρκοπούλου
8.
Δανά Μαρία
Λογίστρια
9.
Δημητρακόπουλος Νάσος
Επιχειρηματίας
10.
Δρίτσας Δημήτρης
Αυτοκινητιστής
11.
Ζώης Σταύρος
Επιχειρηματίας
12.
Ηλία Σοφία
Φοιτήτρια Μουσικολογίας
13.
Θεοδωρόπουλος Πέτρος
Διεθνολόγος
14.
Κατσίγιαννης Θάνος
Επιχειρηματίας
15.
Κολιαβασίλης Δημήτρης
Ιδιωτικός Υπάλληλος (Προϊστάμενος ΚΤΕΛ)
16.
Κωτσοβασίλης Γιώργος
Tραπεζικός υπάλληλος Αlpha Βank
17.
Λαϊνάς Άρης
Απόστρατος Αστυνομικός
18.
Λέντζας Παναγιώτης
Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας Ε.Α.                                       Δ/ντης Κτηματομεσιτικού Γραφείου "Mesogia Housing"
19.
Μαντάλα Καλή
Διοικητική Υπάλληλος Κ.Υ. Μαρκόπουλου
20.
Μπιμπίκος Δημήτρης
Στέλεχος Τουριστικών Επιχειρήσεων
21.
Μπισιώτης Χρήστος
Ιδιωτικός Υπάλληλος στο χώρο των αερομεταφορών
22.
Μωραΐτη Λαζαροπούλου Φωτεινή
Χειρουργός Οδοντίατρος – Προσθετολόγος
23.
Νάσσου Σταμάτης
Πολιτικός Μηχανικός
24.
Νταλακμάνη Μαρία
Τραπεζικός Υπάλληλος
25.
Ντούνη Ισαβέλλα
Επιχειρηματίας
26.
Ξενάκης Σωκράτης
Ιατρός - Ορθοπεδικός
27.
Παναγιώτου Κατερίνα
Υπάλληλος ΙΚΑ
28.
Παναγιώτου Μαρία
Δικηγόρος Αθηνών
29.
Πιτσικάλη Μαίρη
Ιδιωτική Υπάλληλος
30.
Σακκάς Αχιλλέας
Απόστρατος Αξιωματικός  ΕΛ. ΑΣ.
31.
Σεραφείμ Μαίρη
Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής
32.
Σκουρλή Χριστίνα
Νοσηλεύτρια,                                                                                       Απόφοιτη ΤΕΙ Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας
33.
Τασσόπουλος Μίλτος
Γεωλόγος Πανεπιστημίου Πατρών                                                 Στέλεχος Εθνικού Κτηματολογίου-Χαρτογράφησης
34.
Τσίκα Βίβιαν
Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π.
35.
Φράγκος Σπύρος
Υπάλληλος ΔΕΗ
36.
Χουχουλή Μπαλτζάκη Γωγώ
Ελεύθερη Επαγγελματίας
37.
Χρυσάφης Σταύρος
Εισαγωγέας παιδικών παιχνιδιών και αθλητικών εξοπλισμών



Τέλος είναι τιμή για εμένα η παρουσία των εξής υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Αττικής που είναι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαρκοπούλου τους οποίους και σας παρουσιάζω:

 1. Άρης Γκλιάτης – Επιχειρηματίας, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική – συμμέτοχοι στο αύριο», με Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Παύλο Χαϊκάλη
2. Γιάννης Δημόπουλος – Γιατρός του Γ.Ν. Γεννηματάς, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική» και Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιάννη Σγουρό.
3. Πάρης Ευαγγελίου – Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος του Α.Ο.Μ., Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «180ο – η Αττική αλλάζει πρόσωπο» και Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.
4. Γεωργία Στουραΐτου – Γιατρός, Πνευμονολόγος, Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «180ο – η Αττική αλλάζει πρόσωπο» και Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Κουμουτσάκο.
5. Βασιλική Ζύγουρα Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική» και Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Γιάννη Σγουρό.
Επίσης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης είναι ο κ. Κώστας Τουλγαρίδης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως επίσης Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι και η κ. Άννα Μπαχτή.
Και τέλος ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μαρκοπούλου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» κος Σπύρος Δράκος Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Α.Ν.Α.Σ.Α.» και Υποψήφιο Περιφερειάρχη τον κ. Αντώνη Γάκη. Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ο κος Δράκος βρίσκεται εκτός Αττικής σήμερα, οπότε δεν μπορούσε να ήταν κοντά μας.
Μαζί μας παρευρίσκονται οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Πρέκας Μιλτιάδης και Καραμολέγκος Ευάγγελος με τον συνδυασμό «Α.Ν.Α.Σ.Α.» και ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δεληγιάννης Μίμης με τον συνδυασμό Αττική.
      Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ανεξάρτητα με τον συνδυασμό με τον οποίο ο καθένας από εσάς θέτει υποψηφιότητα είμαι βέβαιος πως οι πολίτες του Δήμου Μαρκοπούλου θα σας τιμήσουν με την ψήφο τους.
Πριν κλείσει η βραδιά και όπως συνηθίζεται σε εγκαίνια θα θέλαμε να σας προσφέρουμε ένα κρασί από τον τόπο μας.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους που μοιραστήκατε την αποψινή βραδιά σας μαζί μας.»









Περισσότερα »