15/12/2014

Πανελληνιονίκες Αγώνων Ιππασίας: Σκανδάλης, Καρακασίλη, Παπαγεωργίου & Ποππ

 
Μαρκόπουλο, 14 Δεκεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου

Πανελληνιονίκες Σκανδάλης, Καρακασίλη, Παπαγεωργίου & Ποππ

Με τον κόσμο να χειροκροτεί τους Πανελληνιονίκες Παίδων ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 19.00 οι 67οι Πανελλήνιοι Αγώνες Ιππασίας στο κλειστό ιπποδρόμιο του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας.

Δύο ιππείς και δύο αμαζόνες αναδείχθηκαν Πανελληνιονίκες σήμερα, τελευταία ημέρα των αγώνων. Με τη μοναδική διπλή άπταιστη διαδρομή Πανελληνιονίκης Ενηλίκων αναδείχθηκε ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Nabab Landelles. Ακολούθησε στην 2η θέση η Πρωταθλήτρια Νέων Ιππέων 2014, Άννα Παπαγεωργίου με τον Vania με 4 βαθμούς και χρόνο 67,97 και στην 3η θέση ήταν ο 2ος Πρωταθλητής Ενηλίκων 2014, Δημήτρης Νάτσης με την Zarmara με 4 βαθμούς και χρόνο 68,36.

Στην Κατηγορία Νέων Ιππέων, στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία, Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε η Αγγέλικα Καρακασίλη με τον Dwinkel συγκεντρώνοντας στους δύο γύρους τους λιγότερους  βαθμούς ποινής, 16. Στην 2η θέση ήταν η Σήλια Μπελιόγλου με τον Odeon delle με 20 βαθμούς.

Στην κατηγορία Εφήβων ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2014 αναδείχθηκε και Πανελληνιονίκης. Ο λόγος για τον Στέφανο Παπαγεωργίου με τον Little Lord, που κέρδισε τον αγώνα με τη μοναδική άπταιστη διαδρομή στον αγώνα διαβάθμισης, που έγινε μεταξύ τριών αθλητών. Στην 2η θέση ήταν η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Ascot με 4 βαθμούς και χρόνο 26,50 και στην 3ηθέση ο Ανδρέας Βαρδινογιάννης με τον Zjohn με 4 βαθμούς και χρόνο 29,92.

Στην Κατηγορία Παίδων Πανελληνιονίκης ήταν η Πρωταθλήτρια 2014, Σελήνη Ποππ με την Arabella, που κέρδισε στο αγώνα διαβάθμισης μεταξύ τεσσάρων αθλητών με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή με χρόνο 31,69. Στην 2η θέση ήταν η Άννα Δάναλη με τον Con Top με άπταιστη και χρόνο 32,74 και στην 3η θέση ο Νίκος Κάτσος με τον Captain Cunterbunt με 8 βαθμούς.

Τέλος, στην Κατηγορία Αμαζόνων η Ελένη Θωμαίδου και ο Comeet μετά τον τίτλο στο πρωτάθλημα κατέκτησαν και τον τίτλο του Πανελληνιονίκη. Μετά τους δύο γύρους η αμαζόνα του ΑΟΙΒ ήταν η μόνη με 0 βαθμούς. Στην 2η θέση ήταν η Αλεξάνδρα Παράσχη με τον Carmen Lou με 3,25 βαθμούς και στην 3η θέση η Ιόλη Μυτιληναίου με τον Mon Amie με 4,28 βαθμούς.

Από το Γραφείο Τύπου
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας