19/12/2014

Ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα για τις Τοπικές Επιχειρήσεις

  
Μιχαλακοπούλου 44, Ιλίσια, Τ.Κ 115 28, τηλ. 210 – 7223933
Πληρ: κα Κανέλλα Καλαποθαράκου, e-mailAdvcons7@gmail.com www.topekoergasia.gr
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΝΤΑΞΗ
ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Μαρκόπουλο, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα
«ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΠΕΚΟ»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Επιχορήγηση Τοπικών Επιχειρήσεων μέσω ΤΟΠΕΚΟ», που διοργάνωσαν ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας και η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.

Η ημερίδα είχε στόχο την ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων, των φορέων, αλλά και των ωφελούμενων για τα τρέχοντα προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων μέσω ΟΑΕΔ και ειδικότερα του προγράμματος με τίτλο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ».

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, κ. Μαρία Κιμπιζή, η οποία υπογράμμισε τον διττό χαρακτήρα του Προγράμματος, καθώς ωφελούνται οι άνεργοι βρίσκοντας εργασία, αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν την ευκαιρία συμβουλευτικής κατάρτισης και πρόσληψης προσωπικού, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της, η κα Μαρία Μαργέτη, Προϊσταμένη ΚΠΑ 2 Μαρκοπούλου, ενώ ομιλητές ήταν η κα Νέλλη Καλαποθαράκου, εκπρόσωπος του συντονιστή εταίρου Advanced Consultants της αναπτυξιακής σύμπραξης και ο κ. Μιχάλης Θεοφίλου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων από την AQS.

Τόσο η κα Μαργέτη, όσο και ο κος Θεοφίλου, έδωσαν κατατοπιστικές απαντήσεις και διευκρινίσεις στις απορίες του κοινού, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και παρακολούθησε με ενδιαφέρον την ημερίδα.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.topekoergasia.gr.

Η Αττική Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΚΟ υλοποιεί την Πράξη με τίτλο: “Ολοκληρωμένη τοπική δράση για την κοινωνική και εργασιακή ένταξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων των Δήμων Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής”, η οποία εντάσσεται στη δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό ταμείο (ΕΚΤ).