10/10/2014

Θερμά συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου, κο Σωτήρη Μεθενίτη, στους δύο διακεκριμένους αθλητές του Α.Ο. Μαρκοπούλου, σε αγώνες jiu jitsu


Τους δύο διακεκριμένους αθλητές του Α.Ο. Μαρκοπούλου, στο ενδέκατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα jiu jitsu και στο δεύτερο Παγκόσμιο Παιδικό Πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών, Αλέξανδρο Κυρίδη και Αθηνά Μάλλη, υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, την Τρίτη, 7/10/2014, στο Γραφείο του, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, προκειμένου να τους δώσει από κοντά τα θερμά συγχαρητήρια για τις λαμπρές τους επιτυχίες, μα πάνω απ’ όλα για την προσπάθεια, την επιμονή και την υπομονή τους, για την επίτευξη των στόχων τους. 

Ο κος Γεώργιος Ζαντιώτης, ομοσπονδιακός προπονητής για το άθλημα του jiu jitsu, προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου και του Αθλητικού Συλλόγου Λεύκαρου Βούλας, ο οποίος είναι και ο πρωταθλητής Σύλλογος για το άθλημα του jiu jitsu, τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθεια για την δημιουργία μίας Ακαδημίας jiu jitsu στον Δήμο Μαρκοπούλου, κάτι που έχει επιτευχθεί σε έναν πολύ υψηλό βαθμό.

«Δύο αθλητές μας, η Αθηνά Μάλλη και ο Αλέξανδρος Κυρίδης, συμμετείχαν πριν δέκα μέρες, στο ενδέκατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα jiu jitsu και στο δεύτερο Παγκόσμιο Παιδικό Πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών και σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες. Η Αθηνά πήρε την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο Αλέξανδρος την 3η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Αυτές οι δύο διακρίσεις, βοήθησαν συνολικά την ελληνική εθνική ομάδα να ανέβει στην 2η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη και δυνατή διάκριση για το ελληνικό jiu jitsu, το οποίο είναι ένα προολυμπιακό αγώνισμα, αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», σημείωσε ο προπονητής.

Επιπλέον, προέτρεψε γονείς και παιδιά να επισκεφτούν Αθλητικούς Συλλόγους και Σχολές Πολεμικών Τεχνών, να κάνουν δοκιμαστικά μαθήματα και εάν τους ταιριάζει κάποιο από αυτά, να το ξεκινήσουν δίχως να φοβούνται καθόλου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι πολεμικές τέχνες συνδυάζουν και τον αθλητισμό – πρωταθλητισμό, αλλά και το κομμάτι της αυτοάμυνας. Ο αθλητής μαθαίνει να συγκεντρώνεται και να λειτουργεί ομαδικά. Αποτελεί δηλαδή για τους γονείς, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα παιδιά, μία πολύ καλή επιλογή, εφόδιο και εργαλείο ζωής, τουλάχιστον όσον αφορά στο κομμάτι της αυτοάμυνας και του αθλητισμού.

Τέλος, ο κος Ζαντιώτης ευχαρίστησε θερμά την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, κο Σωτήρη Μεθενίτη, που τους φιλοξένησε στο Δημαρχείο και τους δόθηκε η δυνατότητα να του μιλήσουν, να του παρουσιάσουν τις μεγάλες νίκες των δύο αθλητών και να αναφερθούν στο πρόγραμμα που κάνουν με τον Α.Ο.Μ. στις κλειστές εγκαταστάσεις.


Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει και πάλι θερμά τους δύο αθλητές, Αθηνά και Αλέξανδρο, για τις μεγάλες τους επιτυχίες και τους εύχεται να συνεχίσουν, με την ίδια όρεξη και προσήλωση, την προσπάθειά τους!