20/10/2014

Άρχισε η Σχολή Προπονητών Ιππασίας στο Μαρκόπουλο


Άρχισε σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο η Σχολή Προπονητών Ιππασίας Γ’ Κατηγορίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία θα λειτουργήσει έως και το Μάρτιο του 2015. 

55 υποψήφιοι από όλη την Ελλάδα πήραν τις θέσεις τους στα θρανία της αίθουσας εκδηλώσεων της ΕΟΙ για την Σχολή, που πραγματοποιείται και πάλι μετά από 11 χρόνια. Η προηγούμενη είχε λειτουργήσει το 2003. 

Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σε σύνολο 200 διδακτικών ωρών, ενώ θα μετακληθεί και εγνωσμένου κύρους εκπαιδεύτρια από το εξωτερικό, η Ιρλανδέζα Susanne Macken.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τους συμμετέχοντες υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν ο κ. Γιώργος Δενδρινός, μέλος της Διοίκησης της Σχολής και η κ. Ανζέλ Σβορώνου, διευθύντρια της Σχολής. Τους ενημέρωσαν για τον τρόπο λειτουργίας της Σχολής, για το πρόγραμμα, τα μαθήματα και τους καθηγητές που θα διδάξουν στη Σχολή.  

Πρώτος καθηγητής στην αίθουσα ήταν ο Προπονητής Α’ Κατηγορίας και πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδος κ. Άρης Κυπραίος, που έκανε την εισαγωγή στο Άθλημα της Ιππασίας και στην έννοια του Προπονητή Ιππασίας.  

Η ΕΟΙ εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!


Από το Γραφείο Τύπου
Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας