03/10/2014

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014, έγινε η παράδοση του υγειονομικού υλικού, που συγκεντρώθηκε από τον Δήμο Μαρκοπούλου, στην μη κυβερνητική, ανεξάρτητη, ανθρωπιστική διεθνής οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Συνολικά, συγκεντρώθηκαν 57 κούτες «αγάπης», γεμάτες υγειονομικό υλικό, από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, την Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014, στην είσοδο του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, προκειμένου να συμπαρασταθούμε στα θύματα πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι πολίτες, απέδειξαν για μία ακόμη φορά, ότι διακατέχονται από αισθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο που υποφέρει, αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου Μαρκοπούλου και έστειλαν ένα μεγάλο μήνυμα αγάπης, προς τους συνανθρώπους μας στην άλλη πλευρά της Μεσογείου!

Ευχαριστούμε θερμά την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, καθώς και τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, που ήταν παρόντες και προσέφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους.


Την δράση του Δήμου Μαρκοπούλου, στήριξε μάλιστα και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, κος Πέτρος Φιλίππου.

Το μεγάλο «πακέτο αγάπης», γεμάτο από γάζες, επιδέσμους, βαμβάκι, αιμοστατικά – αντισηπτικά, οξυζενέ, οινόπνευμα, κ.ά., παραδόθηκε στους Γιατρούς του Κόσμου, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα θύματα πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας. Μέρος του υλικού που ανταποκρίνεται στις σχετικές ανάγκες, θα συνοδεύσει την αποστολή τους στην Λωρίδα της Γάζας και το υπόλοιπο θα διατεθεί για άλλες δράσεις τους, όπου μπορεί να φανεί χρήσιμο.

Επιπλέον, ευχαριστούμε τους δημότες για την συνδρομή τους και την συγκέντρωση του χρηματικού ποσού των τετρακοσίων τριάντα (430,00) Ευρώ στον κουμπαρά που υπήρχε για τον σκοπό αυτό, το οποίο επίσης  παραδόθηκε στους Γιατρούς του Κόσμου, για να υποστηρίξουμε την αποστολή τους στην Λωρίδα της Γάζας.


Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι, που για μια ακόμη φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου να βοηθήσουμε, έστω και στο ελάχιστο, τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Και τα καταφέραμε!