24/10/2014

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 29-10-2014


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
       ΝΟΜΟΣ  ΑΤΤΙΚΗΣ                             Μαρκόπουλο: 24-10-2014
  ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                            
       Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                              Αρ. Πρωτ.: 20047

 Καλείσθε να παραστείτε την Τετάρτη, 29η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιατρού Μαρίας Γιάννη – Πίντζου» του Δημαρχείου Μαρκοπούλου, στην εικοστή πέμπτη συνεδρίαση, έτους 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης,  επί των  κατωτέρω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης:

1)         Λήψη απόφασης για έγκριση 7ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου έτους 2014.
2)         Λήψη απόφασης για έγκριση οικονομικών καταστάσεων Γ’ τριμήνου 2014.
3)         Λήψη απόφασης για ορισμό μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) και επάνδρωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου.
4)         Λήψη απόφασης για σύσταση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαρκοπούλου.
5)         Λήψη απόφασης για συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Μαρκοπούλου.
6)         Λήψη απόφασης για συγκρότηση της Τριμελούς Επιτροπής Χορήγησης Βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές Λαϊκών Αγορών.
7)          Λήψη απόφασης για ορισμό Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΔΕΜ.
8)          Λήψη απόφασης για έγκριση εξόδων παράστασης του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Μαρκοπούλου, με την επωνυμία «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».
9)          Λήψη απόφασης για έγκριση εξόδων παράστασης του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ».
10)     Λήψη απόφασης για αντικατάσταση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ».
11)     Λήψη απόφασης για έγκριση του υπ’ αρ. 8ου Πρακτικού της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων.
12)     Λήψη απόφασης για τετράμηνη αναστολή καταβολής πολεοδομικών αποζημιώσεων, από 1ης Νοεμβρίου 2014 έως 28η Φεβρουαρίου 2015, και καθορισμό ανώτατου ύψους χρηματικής δόσης στην εφεξής καταβολή τους.
13)     Λήψη απόφασης για σύναψη σύμβασης μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας και της Ετερόρρυθμης Εταιρείας με την επωνυμία «Σ.Χ. ΜΠΙΣΚΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» για την υλοποίηση της εναλλακτικής διαχείρισης οικιακών χρησιμοποιημένων τηγανέλαιων.
14)     Λήψη απόφασης για καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».
15)     Λήψη απόφασης για καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ 4η και 5η Π.Ε. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ».
16)     Λήψη απόφασης για έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΙΧΙΩΝ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ».
17)     Λήψη απόφασης για έγκριση ένταξης της Πράξης με τίτλο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ» με κωδικό MIS: 485003 στο Ε.Π. “ΑΤΤΙΚΗ” στον Άξονα Προτεραιότητας «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΗΩΣ» στην πρόσκληση 59 του ΕΦΔ ΕΕΤΑΑ και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης.
18)     Λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ’ αρ. 363/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στη διατήρηση είσπραξης τέλους σε διοικητικές πράξεις της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.
19)     Λήψη απόφασης για καθορισμό τ.μ. στα Δ.Τ., Δ.Φ. και Τ.Α.Π. για την επιχείρηση “ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΞΕ Ανώνυμη Ξενοδοχειακή Εταιρεία Ξενοδοχείο Mare Nostrum.
20)     Λήψη απόφασης για έγκριση διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της οδού Θεμιστοκλέους (στο τμήμα μεταξύ των οδών Πλάτωνος και Νηρέως) στην 1η – 2η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου.
21)     Λήψη απόφασης για καθορισμό πλάτους πεζοδρομίου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στο Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου.
22)     Λήψη απόφασης για κυκλοφοριακή σήμανση κατακόρυφης – οριζόντιας στην οδό Πόρτο Ράφτη στην περιοχή Πανόραμα στο Νάτσο στο Δήμο Μαρκοπούλου.
23)     Λήψη απόφασης για έγκριση υψομετρικής μελέτης μεταξύ των Ο.Τ. Γ144 και Ο.Τ. Γ145 της 1ης – 2ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη.
24)     Λήψη απόφασης για επανέγκριση τροποποίησης σχεδίου στα Ο.Τ. Γ169 και Γ170 της 1ης – 2ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη του Δήμου Μαρκοπούλου.
25)     Λήψη απόφασης για επανέγκριση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 17 και Κ.Χ. 16 στην 3η Π.Ε. Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου.
26)     Λήψη απόφασης για επανέγκριση τροποποίησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Μαρκοπούλου Μεσογαίας στα Ο.Τ. 145 – Ο.Τ. 145α.
27)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ.57 με κωδικό ιδιοκτησίας 060369 της 3ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής (είναι βιαστικό από Δ. Αντωνάκη).
28)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ950 με κωδικό ιδιοκτησίας 630516  της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
29)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1379 με κωδικό ιδιοκτησίας 721419  της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
30)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1121 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
31)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. 18 της περιοχής Αγίου Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη.
32)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1063 με κωδικό ιδιοκτησίας 682307 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.  
33)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στον ιδιοκτήτη του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ541 με κωδικό ιδιοκτησίας 661502 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.
34)     Λήψη απόφασης για προσκύρωση τμήματος καταργουμένης αγροτικής οδού στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου στο Ο.Τ. Γ1326 με κωδικό ιδιοκτησίας 722015 της 4ης – 5ης Π.Ε. Πόρτο Ράφτη, σε εφαρμογή της κυρωμένης πράξης εφαρμογής.      
35)     Λήψη απόφασης για καταβολή αποζημίωσης Δικηγόρων για διάφορες υποθέσεις του Δήμου Μαρκοπούλου.
36)     Λήψη απόφασης για ονοματοθεσία οδών πόλεως και οικισμών.
37)     Λήψη απόφασης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως εισπραχθέντων.

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου

 ΔΡΙΤΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ