30/10/2014

ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Χιλιάδες συμπολίτες μας, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Μαρκοπούλου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ», στο κέντρο της πόλης, με αίσθημα τιμής και υπερηφάνιας.


Το πρόγραμμα εορτασμού, ξεκίνησε το πρωί, της Τρίτης 28 Οκτωβρίου, με την τέλεση δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, ακολούθησε η τιμητική Τελετή στο Μνημείο Ηρώων, με κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, Συλλόγων, Φορέων, Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και των Σχολείων του Δήμου μας.


Ακολούθησε η παρέλαση των Σχολείων και των Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Μαρκοπούλου, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των χιλιάδων παρευρισκομένων. Οι μουσικοί ήχοι της Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, συνόδευσαν για μία ακόμη φορά την Παρέλαση, προσδίδοντάς της, την αρμόζουσα λαμπρότητα.


Την ημέρα του εορτασμού, της 28ης Οκτωβρίου 1940, ολοκλήρωσε η απονομή επαίνων στους μαθητές του 1ουκαι 2ου Λυκείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», ενώ για πρώτη χρονιά, τιμήθηκαν και οι αθλητές του Δήμου μας, που κατέκτησαν χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, ο Δήμος Μαρκοπούλου πραγματοποίησε απονομή τιμητικού επαίνου, σε δύο εξαιρετικά πολύτιμους ανθρώπους, στον χώρο της Υγείας και της Εκπαίδευσης, αντίστοιχα.

Για το σύνολο της εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς του στους συνανθρώπους μας και την υγεία γενικότερα και στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, ειδικότερα, βραβεύτηκε ο Χειρουργός μαστού κος Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Διευθυντής Κλινικής Μαστού του Νοσοκομείου  ΡΕΑ και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρίας Ιαση-Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ).


Η συνδρομή του στην ενημέρωση των γυναικών, για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από τη νόσο του καρκίνου του μαστού, καθώς και τα δεκάδες δωρεάν χειρουργεία που έχει πραγματοποιήσει σε άπορες και πάσχουσες γυναίκες, αποτελεί έμπνευση και παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας!

Το ζεστό χειροκρότημα μαθητών, εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων, απέσπασε και ο κος Γιάννης Αντύπας, για την διαρκή του προσφορά και την άοκνη προσπάθεια, όχι μόνο μετάδοσης γνώσεων, αλλά και διάπλασης υγιών χαρακτήρων στους μαθητές, τόσο από τη θέση του καθηγητή, όσο και από τη θέση του Διευθυντή του 1ουΛυκείου Μαρκοπούλου, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, χάρισε στους νέους φοιτητές και διακεκριμένους αθλητές, έγγραφο έπαινο και από ένα βιβλίο με την ιστορία του Μαρκοπούλου, ενώ ο Δήμαρχος κος Σωτήρης Μεθενίτης, τους απέδωσε θερμά συγχαρητήρια για τις μεγάλες τους επιτυχίες, που επετεύχθησαν κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών και επιμονής.

Να σημειωθεί, ότι οι τρεις πρώτοι μαθητές, που συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έλαβαν χρηματικό έπαθλο της τάξεως των χιλίων (1.000) Ευρώ ο καθένας, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Το χρηματικό έπαθλο παρέδωσε προσωπικά, ο κος Γιώργος Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος».