10/09/2014

Αφιέρωμα στον μεγάλο Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, στο Θέατρο Σάρας στον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σας προσκαλεί την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9 το βράδυ, στην εκδήλωση – συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Σάρας, αφιερωμένη στον μεγάλο Συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 75 χρόνια ζωής του Συνθέτη. Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας θα ανακηρύξει τον κο Γιάννη Μαρκόπουλο σε επίτιμο Δημότη και θα του απονείμει τιμητική πλακέτα, για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς.

Την μουσική  και τα τραγούδια του, θα αποδώσουν ο Χαρ. Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς και οι νέες φωνές της Σοφίας Μάνου και της Μυρτώς Ναούμ, που εντυπωσίασαν το κοινό στην  συναυλιακή παράσταση του Ιουλίου στο Ηρώδειο, όπου ο Γιάννης Μαρκόπουλος διηύθυνε τα μουσικά του έργα.

Στο αφιέρωμα, με την παρουσία του Συνθέτη, θα συμμετέχουν εννέα (9) σολίστ της ορχήστρας "Παλίντονος Αρμονία" και  η 20μελης  σπουδαία παιδική χορωδία  "Αναγέννηση".

Θα ακουστούν διάσημα τραγούδια του Συνθέτη και ορχηστρικά. Ανάμεσά τους το  "Χίλια μύρια κύματα", "Μαλαματένια λόγια", "Πέρα από τη θάλασσα", " Οι Οχτροί", "Τα λόγια και τα χρόνια", "Ο Γίγαντας", "Κάτω στις μαργαρίτας το αλωνάκι",  "Καφενείον η Ελλάς", "Παραπονεμένα λόγια", " Η Φάμπρικα", "Μιλώ για τα παιδιά μου", "Ζάβαρα- κάτρα -νέμια",  το διεθνές " Who pays theFerryman", κ.ά.

Έχοντας την τιμή, να έχουμε φιλοξενήσει και στο παρελθόν, τον μεγάλο Συνθέτη στον Δήμο μας, όταν επισκέφθηκε το Νοέμβριο του 2012, το Πολιτιστικό μας Κέντρο, μετά από πρόσκληση της εκπαιδευτικού κας Μουσέτη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, να τον γνωρίσουν από κοντά, να του μιλήσουν, αλλά και να τραγουδήσουν μαζί του, ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας συνεχίζει με μία ακόμη μεγάλη εκδήλωση-συναυλία, να υμνεί και να προάγει τον Πολιτισμό, προσφέροντας την δυνατότητα συμμετοχής, σε όλους τους δημότες!

Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Απευθύνουμε κάλεσμα για συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι μαζί, τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη!