15/09/2014

Η μουσικοχορευτική – θεατρική παράσταση «Αναβίωση του Μαρκοπουλιώτικου Γάμου», στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην μουσικοχορευτική - θεατρική παράσταση που θα πραγματοποιήσει ο Χορευτικός – Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», με θέμα την αναβίωση του παραδοσιακού Μαρκοπουλιώτικου Γάμου, το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9 το βράδυ, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πρώτη παρουσίαση της παράστασης τον περασμένο Μάιο, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», δίνεται και πάλι η ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να τη δουν, αλλά και σ’ αυτούς που επιθυμούν να την ξαναδούν, να απολαύσουν την παράσταση!

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση αφηγηματικού χαρακτήρα, συνοδευόμενη από δρώμενα και χορευτικά, μέσα από την οποία θα ζήσουν από κοντά τον γνήσιο Μαρκοπουλιώτικο Γάμο, ο οποίος κρατούσε έντεκα (11) ολόκληρες ημέρες! Μέσα από την παράσταση, θα φανεί ακόμα η γυναικοκρατία της τότε εποχής, αποκαλύπτοντας στον θεατή ήθη και έθιμα του πρόσφατου παρελθόντος, που οι νέες γενιές αγνοούν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα πραγματοποιηθεί συλλογή συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, όπως ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ, όσπρια, κλπ, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.