05/09/2014

Ενημερωτική ομιλία στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου: Αυτογνωσία – Κατάθλιψη – Οστεοπόρωση

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σας προσκαλεί στην άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική ομιλία, με θέμα: «Οι ψυχοσωματικές εκδηλώσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη και την οστεοπόρωση και η αξία της αυτογνωσίας, ως μέσο διαχείρισής τους», που θα γίνει την Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 μ.μ., στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου.

Ομιλητές:

κ. Γιάννης Λαφαζάνος, Χειρουργός-Ορθοπαιδικός, Συγγραφέας:
"Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή και ψυχοσωματικές εκδηλώσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη - οστεοπόρωση".

κ. Γιώργος Δημόπουλος, Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας:
"Η αξία της αυτογνωσίας σήμερα, για την διαχείριση της κατάθλιψης από την κρίση, μέσα από το γνώθι σ'αυτόν".

Ο κ. Γιάννης Λαφαζάνος σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει ειδικευτεί στην Παιδοορθοπαιδική, στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και συνέχισε την ειδικότητα στη Χειρουργική ορθοπαιδική και Τραυματολογία, στο ΚΑΤ Αθηνών. Στη συνέχεια εμπλούτισε την ειδίκευσή του, στο νοσοκομείο Homburg της Γερμανίας. Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε, με τη φιλική συμμετοχή στο βιβλίο του συναδέλφου Γιώργου Δημόπουλου «Ζήσε το σήμερα».Έγραψε το βιβλίο «Ανδρική και γυναικεία οστεοπόρωση» το 2012 και στη συνέχεια, μαζί με τον κ. Δημόπουλο, το δοκίμιο«Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή» (Φεβρουάριος 2014).

Ο κ. Γιώργος Δημόπουλος σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη Νευρολογία-Ψυχιατρική και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το πλούσιο συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003, με το βιβλίο «Αυτογνωσία, πρώτο μέλημα στη ζωή» και ακολούθησαν: «Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;» (2006), ), «Συναισθήματα, ο καθρέφτης της ψυχής» (2007), «Αυτοεκτίμηση, το μυστικό της επιτυχίας» (2009), «Αισιοδοξία, Ευχαριστώ θα πάρω» (2011), «Αγάπη, λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια» (2011), «Ζήσε το σήμερα» (2012), «Υγρά όνειρα» (2012), ενώ φέτος, κυκλοφορεί το δοκίμιο του «Έχεις ελπίδα, έχεις ζωή»Ασκεί το επάγγελμα του Νευρολόγου-Ψυχιάτρου και Γνωσιακού Ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα, από το 1977.

Οι διοργανωτές κ. κ. Δημόπουλος και Λαφαζάνος, θέλουν να αφιερώσουν την ενημερωτική αυτή εκδήλωση, στην συμπλήρωση δέκα (10) ετών, από το θάνατο του αείμνηστου συμπολίτη και δημότη Μαρκοπούλου, φίλου και συνεργάτη τους, Τριαντάφυλλου Πίνη.