29/09/2014

Προτεινόμενο ψήφισμα από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου, ενάντια στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την αντιλαϊκή φορολόγηση


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 29/9/2014, η Δημοτική Αρχή θα προτείνει το ψήφισμα που ακολουθεί, ενάντια στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την αντιλαϊκή φορολόγηση.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΝ.Φ.Ι.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.

Ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου Μεσογαίας θεωρεί, ότι σε συνθήκες, όπου 6.300.000 συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ή απειλούνται από αυτή, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση του Γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο φοροεισπρακτικός πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, ενάντια στην ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας, στα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα της χώρας, καταλύει κάθε έννοια δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία, ο κάθε πολίτης συνεισφέρει κατ’ αναλογία των πραγματικών του εισοδημάτων και οικονομικής δραστηριότητας και απασφαλίζει ουσιαστικά μια «ωρολογιακή βόμβα», στα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας μας, με ανυπολόγιστα θύματα στο παρόν, αλλά και στις επόμενες γενιές.

Μετά το οριζόντιο μέτρο του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., που συνάντησε τη σύσσωμη αντίδραση των πολιτών, αντί η κυβέρνηση να επανέλθει και να διορθώσει την αδικία, θέσπισε τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), όπου εντάχθηκε σε επιπλέον φορολόγηση, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας (μη ηλεκτροδοτούμενες ιδιοκτησίες, αγροτεμάχια κ.τ.λ.), χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου Μεσογαίας δηλώνει την απερίφραστη αντίθεσή του στα αντιλαϊκά φοροεισπρακτικά μέτρα όπως ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. και θα προβεί άμεσα στις ακόλουθες δράσεις και κινητοποιήσεις, με στόχο την κατάργησή του:

1.      Συντονισμός με τους Δήμους των Μεσογείων, για την οργάνωση κοινών δράσεων διαμαρτυρίας.

2.      Νομική συμπαράσταση των αδύναμων οικονομικά δημοτών, για τα ένδικα μέσα απαλλαγής τους από το φόρο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ