25/09/2014

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Αγαπητοί Συμπολίτες, Αγαπητοί Γονείς!

Προϋπόθεση για ένα έντιμο και δημιουργικό διάλογο, για την επίλυση των προβλημάτων της Παιδείας στην πόλη μας, είναι η ειλικρίνεια στην συζήτηση και η μη διαστρέβλωση, με ψέματα και συκοφαντίες, των θέσεων της κάθε πλευράς.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, μετά από μια επιστολή που έλαβε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου, που ακολούθησε μια συνάντηση εργασίας που υπήρξε με την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μαρία Κιμπιζή, απάντησε αμέσως και εγγράφως, με σχετική επιστολή του, στα ζητήματα που ετίθεντο.

Διαβάστε προσεκτικά, δύο διαφορετικές παραγράφους απ’ την απάντηση του Δημάρχου και προσέξτε πως αυτές διαστρεβλώθηκαν συνειδητά, με ψέματα και συκοφαντίες, απ’ τον συντάκτη μιας νεότερης ανακοίνωσης (Ενημέρωση – Κάλεσμα σε Κινητοποίηση) του Συλλόγου Γονέων!

Απόσπασμα, απ’ την απάντηση του Δημάρχου:

«Στόχος μας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι η αξιοπρεπής λειτουργία, όλων των Σχολικών Μονάδων.

Κατά συνέπεια, ως Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι, όλα τα αιτήματα, όλων των Σχολικών Μονάδων να τα αξιολογούμε, να τα ιεραρχούμε και να τα υλοποιούμε με αύξουσα σειρά προτεραιότητας και επίλυσης, των σημαντικότερων και σοβαρότερων αιτημάτων!

Λαμβάνουμε υπόψην όλα τα αιτήματά σας και σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μαρία Κιμπιζή, θα προχωρήσουμε σταδιακά, στην επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων εξ αυτών».

Ακολουθεί απόσπασμα που σχολιάζει την απάντηση του Δημάρχου, απ’ την Ανακοίνωση – Κάλεσμα του Συλλόγου:

«Αντί για απάντηση στα αιτήματα μας, η Δημοτική Αρχή απάντησε με επιθέσεις (ποιές;) στους γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου και αντί να αναλάβει τις ευθύνες της ή έστω να δείξει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει και να σχεδιάσει κάποια λύση στα οξυμένα προβλήματα μας, μας εγκάλεσε προκλητικά ζητώντας μας να βρούμε χορηγούς…».

Η ρητή δέσμευση ότι «σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας, θα προχωρήσουμε σταδιακά στην επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων», μεταφράστηκε κακόπιστα στο συμπέρασμα, ότι η Δημοτική Αρχή δεν «είναι έτοιμη να συζητήσει και να σχεδιάσει κάποια λύση στα οξυμένα προβλήματά μας».

Εάν αυτό δεν είναι ψέμα, διαστρέβλωση και συκοφάντηση των θέσεων της Δημοτικής Αρχής, τότε τι είναι;

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης, που είναι και γονέας, αυτό το «παράδειγμα» έντιμης και ειλικρινούς αντιπαράθεσης, δίνει στα παιδιά μας;

Προφανώς, εάν διαθέτει στοιχειώδη συνείδηση και φιλότιμο, θα πρέπει να απολογηθεί δημοσίως και να ζητήσει συγγνώμη, για τα ψέματα που γράφει!

Παράδειγμα δεύτερο: Στην επιστολή του Δημάρχου αναγράφεται:

«Παρόλα αυτά, η συνεργασία όλων μας θα συνεχιστεί εκ μέρους μας απρόσκοπτα και κοινός μας στόχος, με πολλή σκληρή και οργανωμένη δουλειά, είναι η βελτίωση των συνθηκών Εκπαίδευσης των παιδιών μας και η διεκδίκηση επιπλέον πόρων απ’ την Κυβέρνηση.

Στα πλαίσια αυτά, περιμένουμε από εσάς, όπως έκαναν και άλλοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και την δική σας συνεισφορά, π.χ. στην εξεύρεση μικρών αλλά πολύτιμων, χορηγιών, στην προσφορά εθελοντικής προσωπικής εργασίας εκ μέρους σας, πράγματα αυτονόητα, που χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα και φυσικά και εγώ και η σύζυγός μου έχουμε κάνει, ως γονείς μαθητριών».

Αυτό, διαστρεβλώνεται ψευδώς και συκοφαντικά ως εξής:

«Αντί για απάντηση στα αιτήματά μας, η Δημοτική Αρχή μας εγκάλεσε προκλητικά, ζητώντας μας να βρούμε χορηγούς και να προσφέρουμε εθελοντική εργασία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».




Αγαπητοί Γονείς και Εκπαιδευτικοί!

Με ανθρώπους, όπως ο συντάκτης της Ανακοίνωσης – Κάλεσμα, που συνειδητά λέει ψέματα και συκοφαντεί, δεν γίνεται ούτε ειλικρινής και σοβαρός, ούτε αποτελεσματικός διάλογος.

Η Δημοτική Αρχή, όπως γράφει και στην ανακοίνωσή της, θα συνεργαστεί καλόπιστα με όλους τους άλλους (πλην αυτών, που συνειδητά λένε ψέματα και συκοφαντούν), ώστε με πολλή σκληρή και οργανωμένη δουλειά, να βελτιώσει τις συνθήκες Εκπαίδευσης των παιδιών μας και να διεκδικήσει επιπλέον πόρους απ’ την Κυβέρνηση.

Τέλος, επειδή η Δημοτική Αρχή δεν μένει στα «ψεύτικα τα λόγια μεγάλα», όπως κάποιοι άλλοι, αλλά δουλεύει σκληρά και παράγει αποτελέσματα, βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει σήμερα, ότι μετά από δημόσιο οικονομικό μειοδοτικό διαγωνισμό, προχθές αναδείχθηκε μειοδότης – κατασκευαστής, που θα κατασκευάσει σε δεκαοχτώ (18) μήνες, το νέο 4ο Νηπιαγωγείο, στην περιοχή της «Αλωνίστρας»!

Επίσης, μετά από ραντεβού που ζητήσαμε πριν από τρεις εβδομάδες, απ’ τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης, που θα διαχειριστεί το νέο ΕΣΠΑ, κο Οδ. Κωνσταντινόπουλο, επίκειται άμεσα συνάντηση μαζί του, όπου θα τεθούν τρία συγκεκριμένα αιτήματα, ένα εκ των οποίων θα είναι εκ νέου η προώθηση, ώριμων τεχνικά Σχολικών Μονάδων, για άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ!





Αγαπητοί Γονείς!

Έτσι λύνονται τα προβλήματα και όχι με ψέματα και συκοφαντίες.

Οι πολίτες, μας κρίνουν όλους και μας αξιολογούν ανάλογα.

Η Δημοτική Αρχή κρίθηκε από χιλιάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν και ανανέωσαν, για μια ακόμη φορά την εμπιστοσύνη της, σ’ αυτήν!

Κάποιο άλλοι κρίνονται, για το μειωμένο πολιτικό ήθος τους, που οδηγεί στην διαστρέβλωση των θέσεών μας.

Αργά ή γρήγορα, θα πάρουν την θέση που τους «αξίζει», στην συνείδηση των δημοτών μας!



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.



Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του Δημάρχου:

                                                                                                       Μαρκόπουλο, 18/9/2014.       
Κυρίες και Κύριοι,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας μας, έχοντας μια χαμηλότατη ετήσια επιχορήγηση από την Κυβέρνηση για τις δεκαοχτώ (18) σχολικές μονάδες του Δήμου μας, της τάξης των ογδόντα (80) χιλ. Ευρώ ετησίως, καλείται μέσω των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καλύψει ανάγκες για περίπου 3.000 μαθητές. Είναι αυτονόητο ότι το ποσό αυτό δεν καλύπτει ούτε καν στοιχειωδώς τις λειτουργικές ανάγκες των Σχολικών Μονάδων, γι’ αυτό και ο Δήμος τις επιχορηγεί εξ ιδίων πόρων με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των εκατό (100) χιλ. Ευρώ ετησίως.

Στόχος μας υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι η αξιοπρεπής λειτουργία, όλων των Σχολικών Μονάδων.

Κατά συνέπεια, ως Δημοτική Αρχή είμαστε υποχρεωμένοι, όλα τα αιτήματα, όλων των Σχολικών Μονάδων να τα αξιολογούμε, να τα ιεραρχούμε και να τα υλοποιούμε με αύξουσα σειρά προτεραιότητας και επίλυσης, των σημαντικότερων και σοβαρότερων αιτημάτων!

Λαμβάνουμε υπόψην όλα τα αιτήματά σας και σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Μαρία Κιμπιζή, θα προχωρήσουμε σταδιακά, στην επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων εξ αυτών.

Επιτρέψτε μου όμως να σας πω, ότι το ύφος της επιστολής σας καθ’ όσον αφορά στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κα Μαρία Κιμπιζή δείχνει αρνητική προκατάληψη, κακή προαίρεση και εμπάθεια, που τραυματίζουν εκ μέρους σας κάθε προοπτική παραγωγικής συνεργασίας.

Όταν η προσφορά των προηγούμενων ετών της κας  Μ. Κιμπιζή απ’ την θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας έχει αξιολογηθεί θετικά έως και πολύ θετικά, απ’ το σύνολο των παραγόντων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας (Εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές κλπ), γεγονός που εκφράστηκε δημόσια απ’ τους συμπολίτες μας με πολλούς τρόπους (ευχαριστήριες επιστολές, προφορικά συγχαρητήρια, αλλά και εκλογικά), τότε είναι προφανές ότι μάλλον εσείς, την αντιμετωπίζετε με σαφώς στείρα, λανθασμένη και εκ των προτέρων αρνητική διάθεση!

Παρόλα αυτά η συνεργασία όλων μας θα συνεχιστεί εκ μέρους μας απρόσκοπτα και κοινός μας στόχος, με πολλή σκληρή και οργανωμένη δουλειά, είναι η βελτίωση των συνθηκών Εκπαίδευσης των παιδιών μας και η διεκδίκηση επιπλέον πόρων απ’ την Κυβέρνηση.

Στα πλαίσια αυτά, περιμένουμε από εσάς, όπως έκαναν και άλλοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και την δική σας συνεισφορά, π.χ. στην εξεύρεση μικρών αλλά πολύτιμων, χορηγιών, στην προσφορά εθελοντικής προσωπικής εργασίας εκ μέρους σας, πράγματα αυτονόητα που χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα και φυσικά και εγώ και η σύζυγός μου έχουμε κάνει, ως γονείς μαθητριών!

Είμαι πάντα στην διάθεσή σας για ένα από κοινού προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά επειδή αυτή την Παρασκευή το απόγευμα, έχω ήδη προγραμματισμένη απασχόληση και θα απουσιάζω απ’ την συνάντησή σας, σας παρακαλώ θερμά, να διαβαστεί αυτή η επιστολή μου στην Γενική Συνέλευσή σας, γιατί θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι οι γονείς τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής!


Με τιμή,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.