03/09/2014

«Αρώματα του κόσμου» με την Ζωή Τηγανούρια στην Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου και το συγκρότημα «4 OF A KIND»!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στην πρώτη φθινοπωρινή Κυριακάτικη Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, να πάρετε μία «μυρωδιά» από τα «αρώματα του κόσμου» της δημιουργού και soloist Ζωής Τηγανούρια και να διασκεδάσετε σε έντεχνους και ροκ ρυθμούς με το μουσικό συγκρότημα «4 OF A KIND», στις 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 το βράδυ.

Η Ζωή Τηγανούρια,  με το μοναδικό προσωπικό της στυλ, έχοντας ήδη διαμορφώσει μία πολυδιάστατη προσωπική πορεία, τόσο σαν δημιουργός, όσο και σαν ερμηνεύτρια και πατώντας γερά με τα πόδια της στη γη, μας προσκαλεί σε μια γιορτή, όπως μόνο οι άνθρωποι που μας αγαπούν, μπορούν να φτιάξουν.

Στη παράσταση αυτή ζωντανεύουν εικόνες, ήχοι και φιγούρες που φαντάζουν μαγικές. Ο Ástor Piazzolla, Carlos Gardel και ο Mariano Mores με το πάθος και τη φωτιά του Tango, το αισθησιακό λίκνισμα του Latin, η Edith Piaf, o Ennio Morricone, ο γλυκός αναστεναγμός του Ηπειρώτικου Μοιρολογιού, το Παραδοσιακό Ελληνικό  γλέντι της Θράκης, της Μακεδονίας, του Πόντου και των “Μπάλων” των νησιών μας, η διαχρονική  απλότητα των μελωδιών του Βασίλη Τσιτσάνη, η δεξιοτεχνία του Μανώλη Χιώτη... Ο Goran Bregovic…

Συντροφιά με νέους ταλαντούχους μουσικούς, τραγουδιστές & χορευτές να την εμπιστεύονται και να τη σιγοντάρουν και έχοντας πυξίδα τα πλήκτρα του ακορντεόν της, μας αποκαλύπτει τον κώδικα που ενώνει τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, μέσα από το ρομαντικό ήχο του χθες, αρωματισμένο με τον σύγχρονο ήχο του σήμερα.

Την παράσταση πλαισιώνει η σχολή  χορού "Χοροακτίς" Κωστάκη-Μαυροειδή.

Όλα αυτά συνδυασμένα με τις όμορφες συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια αποτελούν το παζλ μιας παράστασης χωρίς σύνορα… πλημμυρισμένη  με «Αρώματα του κόσμου’»!

Η παράσταση αποτελείται από τρεις (3) θεματικές ενότητες, που χωρίζονται σε:
1)      Ξένοι Μεγάλοι συνθέτες
2)      Συνθέσεις της Ζωής Τηγανούρια στη δισκογραφία από το 1999 έως και σήμερα
3)      Ταξίδι στην παράδοση της  Ελλάδας , σε Έλληνες συνθέτες, στη Μ. Ασία & στα Βαλκάνια.

Το Zoe's Quintet αποτελείται από τους μουσικούς:

Ζωή Τηγανούρια (ακορντεόν)
Ηλίας Αργυρόπουλος (πιάνο)
Γιώργος Ρούλος (κόντρα-μπάσο)
Στέλιος Γενεράλης (τύμπανα/κρουστά)
Νικολέτας Μιλιώνη (τραγούδι)

Την βραδιά θα ανοίξουν οι 4 OF A KIND, με μία μουσική διαδρομή που συνδυάζει το έντεχνο με το ελληνικό και ξένο ροκ, σε μια μουσική ιστορία από την δεκαετία του '80 μέχρι και σήμερα.

Το συγκρότημα  «4 OF A KIND» γεννήθηκε μέσα από τους  "Satchels" για να αποδώσει μουσική χωρίς ηλεκτρικό ήχο και απ’ ότι φαίνεται, τα καταφέρνει πολύ καλά!

Το συγκρότημα αποτελούν:
Τάσος  Αλλαγιάννης (πιάνο)
Μιχάλης Διακαντώνης (κιθάρα – τραγούδι)
Αθηνά  Λαμπρινού (τραγούδι)
Θοδωρής Παπαγιανόπουλος (κιθάρα)

Φιλική συμμετοχή:
Ειρήνη Ζεϊμπέκου  (κρουστά)
Κάλη Τσέκερη  (βιολί)


Η είσοδος είναι ελεύθερη!