10/09/2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, καλεί και φέτος τους εκπαιδευτικούς - ιδιοκτήτες φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καθώς επίσης και τους ιδιώτες εκπαιδευτικούς, να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις υπηρεσίες που παρέχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, δίνοντας σε μαθητές και μαθήτριες οικογενειών που αδυνατούν να καταβάλουν τα απαιτούμενα δίδακτρα, τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης, στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Χάρη στην συγκινητική ανταπόκριση και  ευαισθητοποίηση συνανθρώπων μας, που απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση, έχουμε καταφέρει εδώ και δύο (2) χρόνια, να επεκτείνουμε την αρωγή του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, πέραν της παροχής των απαραίτητων ειδών διατροφής και ρουχισμού σε συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, και στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Σημείο κλειδί, αποτελεί τα γεγονός της ένταξης των ωφελούμενων παιδιών, σε ήδη υφιστάμενα τμήματα μαθητών, με αποτέλεσμα να αποκλείουμε εκ προοιμίου, κάθε είδους κοινωνικό ρατσισμό που θα μπορούσε να προκύψει, από τη δημιουργία τμημάτων, ειδικά για τα παιδιά αυτά.

Αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε ειλικρινά και θερμά, όλους όσοι πίστεψαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου μας, δείχνοντας έτσι το κοινωνικό τους πρόσωπο και στηρίζοντας, πάνω απ’ όλα, τα παιδιά αυτά, που στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής κρίσης, οι οικογένειές τους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα στηρίξουν οικονομικά, προκειμένου να παρακολουθήσουν ξένες γλώσσες ή τα σχολικά μαθήματα σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης για την ενίσχυση των γνώσεών τους.

Ειδικότερα, ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΣΟΦΡΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ» στο Πόρτο Ράφτη, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής, παράρτημα του ομίλου "so easy-winnet" "ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ" στο Μαρκόπουλο, τα φροντιστήρια ΑΚΑΔΗΜΟΣ Γ. Πασσάς «Ζαχαράκη & Σία» σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, καθώς επίσης τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ» στο Μαρκόπουλο και καλούμε και άλλους εκπαιδευτικούς, να γίνουν κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας!

Μοναδική ανταμοιβή για όλους, όσοι συμμετείχαν στην κοινή αυτή προσπάθεια, είναι να βλέπουμε τα παιδιά αυτά να προοδεύουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Με πολύ μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε για την εισαγωγή δύο (2) μαθητών που φοιτούσαν σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου, ότι εισήχθησαν στις Σχολές της πρώτης επιλογής τους! Τέτοια νέα δίνουν σε όλους μας έμπνευση και δύναμη, καθώς έμπρακτα αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει θέληση, ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, απευθύνουμε εκ νέου κάλεσμα, προς ανθρώπους που θέλουν πραγματικά να προσφέρουν, για τη στήριξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Μαρκοπούλου. Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, μέσω της προσφοράς θέσεων δωρεάν φοίτησης, σε μαθητές που το έχουν αποδεδειγμένα ανάγκη, θα προσέδιδε μεγάλη χαρά σε εμάς, αλλά κυρίως στις οικογένειες των παιδιών αυτών.

Φέτος, θα επιχειρήσουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα τις υπηρεσίες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου μας, καλώντας επιπλέον να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και εθελοντές εκπαιδευτικοί, που πραγματοποιούν μαθήματα κατ’ οίκον. Απαραίτητη προϋπόθεση, είναι η προσκόμιση εγγράφων που αποδεικνύουν τις γνώσεις τους, πάνω στο αντικείμενο που διδάσκουν.

Για περαιτέρω πληροφορίες, παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, να επικοινωνούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στα τηλέφωνα: 22990-85095, 22990-20174, και 22990-20105.