30/09/2014

Με έντονη τη μυρωδιά του μούστου και υπό τις μουσικές μελωδίες του Χάρη Παπασιδέρη, ολοκληρώθηκαν οι Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις για το 2014!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, καθώς «πλημμύρισε» με έντονες μυρωδιές μούστου, στα πλαίσια της «Γιορτής Σταφυλιού» και με μουσικές μελωδίες του Χάρη Παπασιδέρη και της ορχήστρας του, το βράδυ της Κυριακής, 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Η «Γιορτή Σταφυλιού» διοργανώθηκε από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), με απόλυτη επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά, εξελισσόμενη έτσι σε θεσμό, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν οι πολίτες.

Ο κόσμος που συμμετείχε στην Γιορτή, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει εύγευστα, παραδοσιακά προϊόντα σταφυλιού (κρασιά, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ.), καθώς επίσης και άλλα προϊόντα, από τοπικούς παραγωγούς του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε τα Οινοποιεία Αφοί Νικολακόπουλου και Βασίλη Παναγιώτου, που προσέφεραν κρασί και διάφορα άλλα εδέσματα.

Τα χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», φόρεσαν τις παραδοσιακές τους στολές και ταξίδεψαν τον κόσμο με τις χορευτικές τους φιγούρες, συμπαρασύροντάς τον μάλιστα να χορέψει μαζί τους.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, ευχαριστεί για την προσφορά σε μουστοκούλουρα και κρασοκούλουρα, τα αρτοποιεία Κων/νος Χρ. Νάκος, Κολιαβασίλης, Αθανάσιος Σπανός, Αφοί Στάθη και τα αρτοποιεία – ζαχαροπλαστικές Σταύρου Πέπελη, Σπανού Ο.Ε., Αφοί Καραμίχα και Παπουτσή.

Ένα θερμό ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους, αξίζει στα μέλη των ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, που συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο, προσφέροντας παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, φτιαγμένα με πολύ μεράκι, αγάπη, αλλά και μαεστρία!

Ευχαριστούμε ακόμη θερμά τις κυρίες των ΚΑΠΗ, που ετοίμασαν τις μουσταλευριές και συγκεκριμένα, την κα Στέλλα Χελιώτη, την κα Γιώτα Δρίτσα, την κα Βασιλική Κατσίκη και την κα Κική Πέτρου, καθώς και εκείνες που ετοίμασαν χειροποίητα γλυκά και συγκεκριμένα, την κα Αγλαΐα Φραγκούλη, την κα Σοφία Καραγεώργα, την κα Αγνή Παντέλη και την κα Σούλα Στάθη.

Η μικρή Μεσογείτισσα, με την παραδοσιακή στολή μπροστά από το περίπτερο, ήταν η Χρύσα Σταμέλου.

Ο μούστος ήταν προσφορά από το Οινοποιείο Αφοί Νικολακόπουλου και τον κο Χρ. Κωσταρέλο.

Για μια ακόμη φορά, η ανταπόκρισή του κόσμου στο κάλεσμά μας για προσφορά τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, ήταν μεγάλη. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι θυμήθηκαν να φέρουν κάτι μαζί τους και να το προσφέρουν, στηρίζοντας την προσπάθειά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου, για την παρουσία της και την πολύτιμη βοήθειά της.

Η «Γιορτή Σταφυλιού» ολοκληρώθηκε με τις μουσικές μελωδίες του συμπολίτη μας, Χάρη Παπασιδέρη και της ορχήστρας του, που ανέβασαν το κέφι του κόσμου, που επιδόθηκε στον χορό μέχρι αργά!


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, έχοντας πλέον καθιερώσει την «Γιορτή Σταφυλιού» σε έναν όμορφο θεσμό για τον τόπο μας!