04/08/2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΡΑΥΡΩΝΑΣ


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά, το Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας, στη συναυλία του Δημήτρη Βασιλάκη, διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, τραγουδιστή, συνθέτη και εκπαιδευτικό.

Η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης σε σαξόφωνα/φωνητικά, η Μαρία Χριστίνα στην ηλεκτρική άρπα και ο Γιώργος Πολυχρονάκος στα τύμπανα/κρουστά, στο dream trio: «Moondance», θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο Αυγουστιάτικο βράδυ, με φόντο το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βραυρώνας.

Θα μας παρουσιάσουν συνθέσεις αφιερωμένες στο φεγγάρι, κλασικά κομμάτια της τζαζ, ethnic μουσικές αποχρώσεις, αποσπάσματα από κλασικά έργα, αλλά και καινούργιο υλικό, από αυτό το πρωτοποριακό σχήμα.

Ο Δημήτρης Βασιλάκης έχει ηχογραφήσει πέντε (5) άλμπουμ για την ιστορική εταιρεία της τζαζ, Candid Records. Έχει παίξει στα μεγαλύτερα κλαμπ, φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών, μεταξύ άλλων: Birdland, Dizzy' s και Zinc στη Νέα Υόρκη, Jazz Showcase και Hot House στο Σικάγο, Ronnie Scott' s, Royal Festival Hall και Purcell Room στο Λονδίνο, Sunset & Sunside Clubs και Paris conservatoire στο Παρίσι.

Επίσης έχει παίξει για δύο Έλληνες Προέδρους Δημοκρατίας, τρεις Πρωθυπουργούς, καθώς και για τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Bill Clinton, κατά την επίσημη επίσκεψη το 1999, με εγκωμιαστικές αναφορές του ιδίου στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο.

Σε κριτική του, το BBC αναφέρει για τον Δημήτρη Βασικάκη:

“Infinite grace poetry and passion”

“Greek saxophone prodigy Dimitri Vassilakis is revered as the Hellenic god of post-modern expression. A rhapsodic stylist of immense power and authority.”

BBC Music Magazine (labyrinth – album of the month)

Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας, για πρόσβαση - όλο και περισσότερων δημοτών - σε δράσεις και φορείς πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κ.Δ.Ε.Μ., εξασφάλισαν και φέτος για το κοινό, την ημέρα αυτή, δωρεάν είσοδο και πρόσβαση στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό - ειδικά για την εκδήλωση 8.00 μ.μ. – 10.00 μ.μ.

Για την εξυπηρέτηση του κοινού, ο Δήμος Μαρκοπούλου θα διαθέσει πούλμαν για δωρεάν μεταφορά προς την εκδήλωση, με αφετηρία από το Μαρκόπουλο (Σούπερ Μάρκετ Γέγος, έναντι Sprider) και από το Πόρτο Ράφτη (ΚΑΠΗ), στις 8.15 μ.μ.