29/07/2014

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Αθλητική & Πολιτιστική Ενασχόληση Παιδιών (summer camps) του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου!


Την Παρασκευή, 25/07/2014, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Καλοκαιρινό Camp, που διοργανώθηκε για δεύτερη (2η) συνεχή χρονιά στην ιστορία του Δήμου μας από το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», με περισσότερα από διακόσια δέκα (210) παιδιά, τα οποία και έλαβαν μέρος στις τρεις περιόδους του Προγράμματος (από 16 Ιουνίου – 25 Ιουλίου).

Στο Κλειστό Γυμναστήριο και στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, παιδιά ηλικίας 6-15 χρονών, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες, είχαν την ευκαιρία τις εργάσιμες ημέρες, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 3.00 μ.μ., με την καθοδήγηση και επίβλεψη εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής και εκπαιδευτών, να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο ενόργανη & ρυθμική γυμναστική, να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα με τα μαθήματα ζωγραφικής, να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα μέσω των μαθημάτων μουσικής, να λάβουν σημαντικές γνώσεις για τις Α΄ Βοήθειες και τη σωστή οδική συμπεριφορά και ασφαλή οδήγηση. Επίσης, το πρόγραμμα περιλάμβανε και μία πνευματική δραστηριότητα, την εκμάθηση σκάκι.

Το καθημερινό τους πρόγραμμα περιλάμβανε τις παραπάνω αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως επίσης και ένα ελαφρύ γεύμα (χυμός και κρουασάν). Όλα τα παιδιά καλύφθηκαν ασφαλιστικώς μέσω ομαδικού ασφαλιστηρίου και έλαβαν ως δώρο, αναμνηστικό μπλουζάκι και καπελάκι. 



Τόσο η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαρία Ν. Κιμπιζή, όσο και ο απερχόμενος Δημοτικός Σύμβουλος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» (και πλέον επιλαχών Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής 2014-2019) κος Σπύρος Σταμ. Δράκος, ευχαριστούν θερμά όλους τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον θεσμό – πλέον – των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων, το εκπαιδευτικό προσωπικό (καθηγητές φυσικής αγωγής, δασκάλους μουσικής, δασκάλα ζωγραφικής, δάσκαλο σκάκι), και τέλος όλο το υποστηρικτικό προσωπικό (υπαλλήλους του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», φύλακα/συντηρητή, καθαρίστρια και εθελοντές/βοηθούς), για την ουσιαστική συμβολή τους στην άρτια διοργάνωση.

Η Δημοτική Αρχή, ανανεώνει τη δέσμευση για την περαιτέρω ενίσχυση και συνέχιση της επένδυσης στις Αθλητικές και Πολιτιστικές δράσεις για παιδιά στον Δήμο Μαρκοπούλου, δίνοντας ραντεβού για την διοργάνωση του 3ου Καλοκαιρινού Αθλητικού & Πολιτιστικού summer camp από το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου, το ερχόμενο καλοκαίρι!