21/07/2014

Ο ΙΟΠΟΡ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST 2014 ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ LIGHTING ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Το φετινό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist φιλοξενείται στο Dun Laoghaire του Δουβλίνου, από 12 μέχρι 20 Ιουλίου με τη συμμετοχή 253 αθλητών από 44 χώρες.

Η εθνική μας ομάδα αναχώρησε για την Ιρλανδία και συμμετείχε στα practice race που προηγήθηκαν αλλά και την πολύχρωμη παρέλαση όλων των αποστολών προς το δημαρχείο, που άνοιξε και επίσημα τη διοργάνωση.

Από την Δευτέρα 14 Ιουλίου πραγματοποιούνται κούρσες για κάθε στόλο από τους τρεις των αγοριών (151 αθλητές) και τους δύο των κοριτσιών (101 αθλήτριες) με πολλές αλλαγές ανέμων και δυνατές ριπές.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πόρτο Ράφτη Δήμου Μαρκοπούλου (Ι.Ο.ΠΟ.Ρ.) χαιρετίζει την προσπάθεια των δύο αθλητριών του, της Μαρίτας Αγγελοπούλου και Μαρίας Ελένης Ανδρέου, (που αναπλήρωσε την επίσης αθλήτρια του ομίλου μας Κατερίνα Νικολάκη) και που συμμετέχουν στην εθνική μας ομάδα και πλασαρίστηκαν ήδη από την αρχή του πρωταθλήματος σε πολύ καλές θέσεις, μάλιστα η Μαρία Ελένη Ανδρέου προκρίθηκε στον χρυσό στόλο.

Το βλέμμα όλων είναι προσανατολισμένο στην ποιότητα των αγώνων και φυσικά και στο Σάββατο 19 Ιουλίου που θα αναδείξει τον πρωταθλητή και την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Επί πλέον:

Την Κυριακή 13 Ιουλίου, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Βούλας (ΝΑΟΒ), ξεκίνησε το 58ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας σκαφών τύπου Lightning. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΒ, στην παραλία της Βούλας Αττικής και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 18 Ιουλίου. Τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν αναλάβει από κοινού ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Βούλας (ΝΑΟΒ) και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος (ΝΟΕ).

Σε αυτούς τους αγώνες μετέχει επίσης ο όμιλος σε μεικτό πλήρωμα με τους πολύπειρους Π. Χάρμπιλα και Γ Παναγιωτίδη μαζί με την αθλήτρια του ΙΟΠΟΡ Μαριέτα Μωραϊτη.