07/07/2014

Ο διακεκριμένος Συνθέτης Μίμης Πλέσσας και οι ερμηνευτές του, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου!


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν το Σάββατο, 12 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στην μουσική εκδήλωση με τον κο Μίμη Πλέσσα, στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου.

Η καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά του Μίμη Πλέσσα είναι αδιαμφισβήτητα όχι μόνο μακρόχρονη αλλά και ιδιαίτερα σημαντική. Μέσα σε αυτά τα 60 χρόνια καριέρας, ο μεγάλος αυτός συνθέτης μάς έχει ταξιδέψει στη μαγεία και στο όνειρο, έχει γεμίσει τη ζωή μας με μελωδίες και αναμνήσεις.

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα του Μίμη Πλέσσα, να υπερβαίνουν στερεότυπα και να αγγίζουν με τις δημιουργίες τους όλες τις γενιές και όλες τις μουσικές προτιμήσεις. Ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η τέχνη και ο πολιτισμός είναι πηγή ελπίδας. Είναι πηγή δύναμης για να δημιουργήσουμε ξανά, ένα καλύτερο αύριο.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Σπύρος Κλείσας, η Δήμητρα Σταθοπούλου και η υψίφωνος Μαργαρίτα Γκινοσάτη «οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν το κοινό σε ένα ταξίδι μέσα από  τον πλούτο των 1000 τραγουδιών που μας χάρισε η αγάπη σας για το θεατρικό, το κινηματογραφικό, το δισκογραφικό μας έργο» λέει ο κος Μίμης Πλέσσας.

Με την εκφραστική τους δεινότητα, ο βαρύτονος Σπύρος Κλείσας και η Δήμητρα Σταθοπούλου, θα ερμηνεύσουν αυτά που δεν μπορεί να λείπουν, όπως Η πρώτη μας νύχτα, Ξημερώνει Κυριακή, Θα πιω απόψε το φεγγάρι, Το άγαλμα, Έκλαψα χθες, Ποιος το ξέρει κ.α., ενώ η Υψίφωνος Μαργαρίτα Γκινοσάτη, θα μας θυμίσει τις μεγάλες στιγμές της μοναδικής μας Ρένας Βλαχοπούλου από τα μιούζικαλ των Γ. Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, όπως Η Αθήνα την νύχτα, Φεύγουν τα χρόνια, Γλυκειά Ζωή, Αν είναι η αγάπη αμαρτία, Αν σ’ αρνηθώ κ.α., αλλά και τραγούδια που καθιέρωσαν τις μεγάλες Κυρίες του τραγουδιού—την Ζωή Κουρούκλη, την Γιοβάνα κλπ.

Μαζί λοιπόν με τον διακεκριμένο Συνθέτη Μίμη Πλέσσα και τους ερμηνευτές του Σπύρο Κλείσα, Δήμητρα Σταθοπούλου και Μαργαρίτα Γκινοσάτη, σας περιμένουμε για να απολαύσουμε μια εξαιρετική μουσική βραδιά!

Είσοδος: 10 Ευρώ.

Προπώληση Εισιτηρίων: Δημαρχείο Μαρκοπούλου, Υποκατάστημα Δήμου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη & Πλαζ Αυλακίου.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τιμητική βράβευση του μεγάλου μας Συνθέτη Μίμη Πλέσσα, για την τεράστια καλλιτεχνική και πολιτιστική του προσφορά.